Més de 15.000 assistents a la Revetlla del Festival Ítaca a l'Estartit

Les dues nits es van vendre totes les entrades

El Festival ÍTACA, Cultura i Acció ha celebrat aquest cap de setmana dues nits multitudinàries de festa i música per celebrar l’arribada de l’estiu. En la seva quarta edició, l’#ItacaSantJoan s’ha tornat a confirmar com la primera gran festa de l’estiu i la revetlla musical més multitudinària de la Costa Brava. Les nits de dissabte i diumenge, el recinte de la platja Gran de l’Estartit es va omplir de gom a gom per acollir vuit concerts i dues sessions de DJ’s.

En total, 10.000 espectadors van presenciar dins el recinte les actuacions d’Els Catarres, Oques Grasses, Berri Txarrak, Iseo & Dodosound, Doctor Prats, Roba Estesa, Lildami, Vandal i Serial Killerz. Les dues nits el festival ha penjat el cartell de ‘sold out’ i milers de persones van seguir les actuacions des de la platja en quedar-se sense entrada. Així mateix, els packs que oferien l’assistència als concerts més plaça de càmping es van exhaurir setmanes abans de la celebració del festiu cap de setmana. L’elevada assistència d’aquests dos dies suposarà un important increment d’espectadors pel festival que tancarà la seva sisena edició amb la xifra més alta d’assistència de la seva història.

Festa però alhora conscienciació, ja que el festival ÍTACA va instal·lar per primera vegada un ‘Punt lila’ per sensibilitzar contra les conductes sexistes i atendre de forma àgil i professionalitzada les denúncies d'agressions. Amb aquesta iniciativa, ÍTACA manté la seva aposta per unes festes lliures de sexisme. Cal destacar, en aquest sentit, la manca d’incidents sexistes durant les dues nits, un fet valorat molt positivament per l’organització. Així mateix i durant els concerts, el festival va emetre en una pantalla gegant vídeos reivindicatius a favor de la llibertat expressió i a favor dels presos, les preses, els exiliats i les exiliades polítiques.

L’#ItacaSantJoan està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració de l’Entitat Municipal Descentralizada de l’Estartit (EMD).

Dos caps de setmana més

El Festival ÍTACA encara la seva recta final amb els darrers dos caps de setmana de l’edició del 2019. El festival acull aquesta setmana el primer concert de la gira de comiat de Pegasus, dins del JazzPera, que té lloc al municipi baixempordanès. Amb motiu del 40è aniversari de la seva fundació, el grup ha decidit realitzar una gira per acomiadar-se dels seguidors que durant anys els han donat suport i han assistit als seus concerts. En el 2020 es compliran 40 anys d’ençà que un grup de músics amics van fundar Pegasus, apostant per la música que els agradava i motivava: el jazz fusió amb influències mediterrànies. Els seus membres originals Santi Arisa, Rafa Escoté, Josep Mas “Kitflus”, Max Sunyer i Dan Arisa inicien aquest mes de juny una gira que es perllongarà fins al desembre del 2020 amb un repertori que serà un recull dels temes més emblemàtics enregistrats en els deu discs que componen la seva discografia.

El primer cap de setmana del juliol se celebraran els darrers concerts de l’ÍTACA 2018. En la línia de programar actuacions musicals en alguns dels espais i places més emblemàtiques i amb encant del Baix Empordà, el festival celebra per segon any un concert a la Ciutat Ibèrica d’Ullastret. El cantant Marc Parrot hi presenta el 5 i 6 de juliol el seu espectacle Refugi, una proposta íntima i personal que té lloc en una petita iurta de 9 metres de diàmetre. Amb la direcció escènica de Los Galindos, el músic trenca les barreres de l’escenari i comparteix amb el públic un espai comú que no permet trucs ni artificis. Els espectadors, a més, poden sopar al mateix espai i l’entrada inclou la visita al jaciment.

Diego El Cigala tancarà, el 7 de juliol, la setena edició del Festival ÍTACA, Cultura i Acció amb un concert molt especial a l’escenari de la platja de Port Bo que tancarà el cap de setmana de les tradicionals havaneres de Calella de Palafrugell. El concert de Diego El Cigala forma part de la gira internacional de commemoració del quinzè aniversari de la sortida al mercat del seu aclamat disc Lágrimas Negras en què van participar Bebo Valdés, Israel Porrina ‘Piraña’ i Javier Colina. En la seva única actuació a les comarques gironines, el ‘cantaor’ madrileny repassarà els temes d’aquest clàssic treball que va guanyar un Premi Grammy fusionant com poques vegades les cançons clàssiques cubanes (Lágrimas Negras, Veinte años o Se me olvidó que te olvidé) amb l’essència més pura del flamenc. El Cigala s’acompanyarà en aquesta ocasió per Jaime Calabuch 'Jumitus', al piano; Marco Niemietz, al contrabaix, i Israel Suárez 'Piraña', a la percussió. Les entrades per aquest concert estan pràcticament exhaurides i en queden poc més d’un centenar.