Recoder reconeix que la retallada de vols de Ryanair a Girona destruirà llocs de treball

El conseller, en resposta parlamentària a ERC, diu que caldrà esperar a finals d'any per conèixer les dades

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya publica aquest dimarts la resposta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha donat a la diputada d'ERC Carme Capdevila, sobre el nombre de persones que es quedaran a l'atur amb la reducció del nombre de vols anunciat per Ryanair a Girona.

El conseller, que va contestar la pregunta amb data 3 de maig, inicia la resposta remarcant que la reducció de nombre de vols "és una decisió presa unilateralment" per la companyia i que, d'aquesta manera, incompleix els acords vigent en el conveni de 2011. Al mateix escrit, Recoder reconeix que la negociació continua oberta per tancar acords futurs que, segons assegura, es podran concretar un cop s'hagi aprovat el pressupost de la Generalitat per al 2011.

Referent als llocs de treball, Recoder afirma que la decisió de volar a Barcelona de la companyia Ryanair "afecta en certa mesura" al conjunt d'operacions a Catalunya. El conseller entén que el nombre de llocs de treball que es perden dependrà tant del nombre de passatgers que continuïn volant des de Girona però també d'aquells turistes que arriben a les instal·lacions del Prat però, en canvi, tenen com a destinació les comarques de Girona. Recoder diu que caldrà esperar a finals d'any per conèixer les dades de moviments de passatgers i, per tant, saber si s'han destruït llocs de treball.