Pia Bosch diu que treballarà perquè Girona sigui una ciutat més 'segura'

La candidata socialista vol instal·lar a Santa Eugènia una nova comissaria de policia local

Bosch ha remarcat que l'Ajuntament ha de contribuir "decididament" a "donar seguretat a la ciutadania en un sentit ampli" i ha reflexionat que la seguretat inclou la capacitat d'oferir un conjunt de serveis a favor de la qualitat de vida dels gironins; de donar oportunitats als infants i als joves; d'emprar tota la potencialitat de la gent gran i de les famílies, i de construir "junts" una ciutat "amable i saludable, més cívica i més justa socialment".

La candidata del PSC ha subratllat que seguretat i cohesió social "es complementen", ja que "una és la garantia de l'altra". Així, l'aposta per la seguretat i la convivència, la cohesió i els serveis als barris, les oportunitats i l'equitat, són "una inversió a favor d'un major grau de benestar i, fins i tot, de felicitat per al conjunt de tota la ciutadania", ha insistit.

En aquest sentit, per construir la convivència en els barris i garantir la seguretat a la ciutat, l'alcaldable ha promès que farà una nova ordenança de convivència ciutadana que contempli mecanismes per assegurar el seu compliment per part de la ciutadania. També, ha assegurat que aprovarà una nova ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions, i que promourà un pacte per a la convivència nocturna, amb l'objectiu de resoldre els conflictes de soroll a la via pública a l'entorn dels locals nocturns, entre altres propostes per sensibilitzar als ciutadans pel respecte de les normes de convivència.

Potenciar la policia de proximitat

La candidata socialista ha manifestat que cal intensificar l'eficiència de la policia municipal, la seva proximitat als barris, assegurar la prevenció i créixer d'acord amb les necessitats de la ciutat. Per això proposa incrementar la plantilla de la policia municipal fins a un 10% en els propers quatre anys, superant la mitjana de Catalunya de policies municipals per habitant. Vol fer aquest increment especialment en la policia comunitària, és a dir, la que està més propera als ciutadans, amb les patrulles en els barris i a les oficines d'atenció ciutadana.

Bosch també anunciat que augmentaran al voltant d'un 30% els recursos destinats a policies de barri i consolidaran la figura de l'agent cívic, fins al punt d'arribar a tenir "un agent cívic per barri". També ha assegurat que instarà la Generalitat de Catalunya a mantenir la comissaria, com a àrea bàsica policial dels Mossos d'Esquadra, a Girona.

Bosch ha dedicat la jornada de campanya d'avui a visitar els barris de la ciutat i a parlar amb els ciutadans per explicar-los el seu projecte de futur per a la ciutat. La candidata del PSC ha fet un porta a porta matinal al barri de Santa Eugènia, ha fet el cafè amb els avis de Germans Sàbat i ha passat la tarda visitant el domicili dels veïns d'aquest mateix barri. Ha tancat aquest jornada de campanya amb un míting a l'Escola de Taialà acompanyada de tota la seva candidatura i del primer secretari del PSC a comarques gironines, Joaquim Nadal.