ERC, Tots per l'Empordà i UPM governaran el Consell Comarcal del Baix Empordà

El republicà i exalcalde de Begur Joan Loureiro serà el nou president de l'ens

Els grups comarcals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Tots per Empordà (TPxE) i Unió de Partits Municipalistes de Catalunya (UPM) han segellat avui un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà durant els propers quatre anys. Des del nou equip de govern s'afirma que formen "una majoria que garanteix l'estabilitat en aquest ens i respecta els resultats del passat 26 de maig".

Segons l'acord, el nou president del Consell Comarcal serà el republicà Joan Loureiro i la vicepresidència primera recaurà en Xavier Dilmé (TxE). Completen les vicepresidències Sílvia Romero i Enric Marquès, vicepresidents segon i tercer per Esquerra, respectivament, mentre que la representant d'UPM, Roser Font, tindrà una conselleria delegada.

Loureiro afirma que "les prioritats del nou govern seran aprofundir en la cooperació municipal a tots nivells i aconseguir una major proximitat en la relació d'aquesta institució i els ajuntaments de la comarca". L'acord preveu que l'ens comarcal s'estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Activitat Econòmica i Règim Intern. Cadascuna d'elles estarà presidida per un vicepresident.

D'altra banda, la presidència i les vicepresidències tindran consellers delegats amb l'objectiu de millorar-ne el funcionament i convertir el consell en "un instrument de cohesió del Baix Empordà i de suport a tots els municipis en aquells serveis necessaris per tal de fer una comarca més rica productivament i de suport a les persones".