El nou govern de Blanes defineix el cartipàs municipal

ERC gestionarà Seguretat i Hisenda i els comuns es quedaran Urbanisme i Acció social

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, gestionarà els cossos de la Policia Local i Protecció Civil i el seu soci de govern, Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem), assumirà les àrees de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa i Mobilitat.

Així s'ha anunciat aquest divendres en la presentació del cartipàs entre les dues forces que formaran el govern de la ciutat, amb un total de deu regidors. A més, els republicans també s'encarregaran d'Educació, Hisenda, Salut, Medi Ambient i algunes àrees de Cultura.

Per altra banda, els comuns també tindran Urbanisme, Acció Social, Igualtat, Participació ciutadana, Esports i Joventut. Les dues formacions, a més, han avançat que mostraran el seu posicionament en contra de l'ampliació de la C-32.

L'alcalde del municipi, Àngel Canosa, assumirà la gestió de la Policia Local i Protecció Civil, a banda de les responsabilitats que pertoquen pròpiament a l'alcaldia. Per altra banda, els republicans també tindran una tinença d'alcaldia que englobarà Serveis Jurídics, l'Oficina de Consum, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics i Educació que assumirà Olga López.

Marina Vall-Llosada també serà tinenta d'alcalde i portarà les àrees de Salut, Medi Ambient i Protecció i Benestar dels Animals. Albert Sanz portarà el gabinet d'alcaldia, Cultura i Festes, l'arxiu, la biblioteca, la ràdio i l'oficina de català. Per últim, Carlos Garzón portarà Hisenda i Recursos Humans.

Per la seva banda, el líder de Blanes en Comú Podem (BCP) es convertirà en primer tinent d'alcalde i presidirà les regidories de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa i Mobilitat. La regidora del seu grup, Rosa Aladern també serà tinenta d'alcalde i assumirà les àrees d'Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i gestionarà els serveis de recollida d'escombraries, que està subcontractat a Nora.

Marian Anguita s'encarregarà d'Acció Social i Igualtat, Pere Lopera portarà Participació Ciutadana, Esports i Brigades. Per últim, l'últim dels regidors comuns, Miky Corregidor, serà el responsable de Joventut, Nova ciutadania i Solidaritat.

Un acord d'abans de la investidura

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha detallat que tot i les "desavinences" amb Blanes en Comú Podem per les negociacions en la investidura, "no ens han fet desviar del pacte inicial". La intenció dels republicans sempre ha estat un govern conjunt entre republicans i comuns. Per la seva banda, el líder dels comuns, Jordi Urgell, ha lamentat que el PSC "no s'hagi pogut sumar al govern" i ha reiterat que la seva formació mantindrà "la porta oberta" per tal que es sumin al pacte.

Urgell ha assegurat que han entrat al govern "per responsabilitat i per canviar les coses". L'alcalde ha garantit que l'acord del govern municipal "és un pacte viu" i que en qualsevol moment pot canviar-se per "adaptar-se a les necessitats del poble". El cartipàs es farà oficial després de la seva aprovació en el plenari, el dilluns 1 de juliol.

En contra de la C-32

En el document signat han detallat que el govern local anunciarà un posicionament institucional en contra de la prolongació de la C-32 que preveu unir Tordera (Maresme) amb Lloret de Mar (Selva). Dins dels acords de govern també hi ha la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de permetre que les entitats puguin participar amb un major pes al plenari municipal.

Pel que fa a les prioritats de govern, Àngel Canosa ha reiterat la seva intenció de posar el focus a "l'atenció de les persones". De fet, Jordi Urgell ha garantit que l'Ajuntament mediarà "en tots els casos de desnonaments per intentar evitar-los". A més, el govern vol declarar Blanes com a "municipi lliure de desnonaments".