Últimes entrades pels concerts de Sant Joan del dissabte a l'Estartit

El Festival Ítaca ja ha esgotat les dels concerts del diumenge

El festival ÍTACA, Cultura i Acció programa aquest cap de setmana la doble nit de concerts de Sant Joan a l'Estartit, amb les entrades pràcticament exhaurides. Les entrades per a la nit del diumenge 23 estan exhaurides i en queden menys de 500 per a la nit de dissabte 22. Els abonaments pels dos dies i els abonaments amb càmping es van exhaurir fa setmanes. Davant l'allau de peticions i consultes rebudes, el festival ha informat que el dia 23 de juny no es vendran entrades a taquilla en haver-se esgotat l'aforament previst. Així mateix, indica que només es vendran entrades a taquilla el dia 22 si no s'esgoten durant les pròximes hores.

El festival ÍTACA presenta el millor cartell de la seva història per aquesta doble nit de concerts, ampliant el nombre de grups participants fins a la desena i potenciant el nivell dels artistes que hi participen. El cartell inclou les actuacions de Berri Txarrak -l'última prevista a les comarques gironines abans del seu anunciat comiat-, Doctor Prats, Iseo & Dodosound with The Mousehunters, Vandal i Pupil·les -el dia 22-, i d'Els Catarres, Oques Grasses, Roba Estesa, Lildami, i Serial Killerz -el dia 23-.

La doble nit de concerts d'aquest estiu serà la més multitudinària de totes les edicions superant àmpliament els més de 8.000 espectadors que van assistir-hi l'any passat i que ja va ser una xifra rècord. La proposta cultural s'ha consolidat com la primera gran festa de l'estiu a la Costa Brava i com la revetlla musical més popular de les comarques gironines. La iniciativa està organitzada per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit.

Novetats

Una de les principals novetats d'aquesta edició de l'ÍTACA SANT JOAN és el canvi d'horaris, ja que les actuacions s'iniciaran més aviat per facilitar l'accés de famílies als concerts programats. Tant el dia 22 com el dia 23, el primer dels concerts tindrà lloc a partir de dos quarts de nou del vespre. L'organització recomana als assistents arribar amb força antelació a la zona de concerts per evitar cues i aglomeracions.

Així mateix, recomana usar els dos pàrquings que s'habiliten durant el cap de setmana per acollir als usuaris del festival. També recorda que, per motius de seguretat, està totalment prohibit usar material pirotècnic dins el recinte. Per tal d'atendre l'increment de públic i assegurar la confortabilitat dels assistents, el festival ha ampliat la zona de foodtracks, ha incrementat els metres de barres i ha instal·lat un major nombre de lavabos. Així mateix i en aquesta línia de millora, el festival estrena enguany un 'Punt Lila' que serà gestionat per una equip format per dues psicòlogues. Aquest nou servei té per objectiu sensibilitzar contra les conductes sexistes i atendre de forma àgil i professionalitzada les denúncies d'agressions. Amb aquesta iniciativa, ÍTACA manté la seva aposta per unes festes lliures de sexisme.

Així mateix i per facilitar l'accés en transport públic a l'Estartit, s'ha arribat a un acord amb la companyia AMPSA-GIRONABUS que incrementarà la freqüència i el nombre d'autobusos durant el cap de setmana de Sant Joan.

Activitats complementàries

A través de l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes, el festival oferirà durant el cap de setmana preus especials per a diverses activitats nàutiques, com ara caiac o submarinisme, així com descomptes en el lloguer d'apartaments i habitacions d'hotel del municipi. Els espectadors d'ÍTACA podran gaudir també de l'oferta de Sant Joan impulsada per l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit que el dia 23 al vespre programa una majestuosa foguera i un espectacular castell de focs que cada any aplega milers de persones a la platja del municipi.

Oferta limitada pel Sant Joan 2020

Durant aquest cap de setmana, el festival ofereix als seus espectadors la possibilitat d'adquirir les entrades del dia 23 de juny de l'any vinent. Aquesta oferta limitada estarà activa fins dilluns que ve i té per objectiu oferir als assistents més fidels l'opció d'assegurar la seva presència en l'edició del 2020. Durant la campanya només es vendran un miler d'entrades al preu més econòmic que s'oferirà l'any vinent. El festival anuncia que hi haurà sorpreses interessants i un cartell de gran interès per 2020 que, segur, valdrà l'aposta de la compra anticipada.