L'alcaldessa de Santa Coloma de Farners diu que mantindran el suport al procés

Susagna Riera recorda la "majoria" de regidors independentistes al plenari

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners seguirà donant suport al procés independentista els propers quatre anys. La seva alcaldessa, Susagna Riera, ha assegurat que "no hi haurà cap problema" en aquest tipus d'iniciatives, ja que el consistori compta amb una "majoria" sobiranista.

De fet, Riera ha recordat que "tots" els regidors del nou consistori són independentistes, "excepte els dos companys del PSC". De tota manera, Riera ha avançat que els dos socialistes "tenen clar que el municipi és independentista" i per això ja compten que totes les mocions sobiranistes s'aprovaran per una àmplia majoria. De fet, el nou Ajuntament de Santa Coloma està format per sis regidors d'ERC, cinc de Junts per Catalunya, dos d'Independents de la Selva, dos més del PSC i dos de la CUP. Això fa que quinze dels disset regidors siguin sobiranistes.

Riera ha recordat que properament s'inaugurarà la plaça U d'octubre després que aquest hivern es fes efectiu el canvi de nom. A dia d'avui, la plaça de l'Ajuntament ja no consta en el registre civil, ni en el cadastre. De tota manera, l'anterior govern local ja preveia fer una festa popular per celebrar el canvi de nom, que es vol fer coincidir amb el segon aniversari del referèndum el proper primer d'octubre.

Prioritat en millorar la neteja

Susagna Riera ha assegurat que on caldrà treballar més els consensos és en "la gestió del dia a dia" i per això ha avançat que el seu equip ja està treballant en el cartipàs. De tota manera, Riera ha establert unes prioritats que li agradaria tirar endavant en aquest mandat. En primer lloc, vol aconseguir "que la gent passegi pel carrer i es senti orgullosa de viure a Santa Coloma".

Per aconseguir-ho, l'alcaldessa vol millorar la neteja al municipi. "Volem fer aportacions per millorar el sistema de recollida selectiva", ha afirmat Susagna Riera. En aquest sentit, ha anunciat que treballarà en "aplicacions de municipis propers" que podrien ajudar a canviar el sistema de recollida de residus i incrementar la taxa de reciclatge.

D'altra banda, Riera també vol reobrir el teatre de Santa Coloma de Farners. "Mirarem si podem aprofitar alguna cosa del que tenim", ha matisat, però l'alcaldessa entrant creu que el municipi no es pot permetre "estar quatre anys més sense teatre". De la mateixa manera, la candidata de JxCat vol tirar endavant el projecte de la piscina descoberta per tal que "hi càpiga tothom".