ERC vol que els gironins puguin anar a denunciar petits delictes als centres cívics de la ciutat

La candidatura de Palmada vol incrementar la plantilla de la Policia Municipal i posar a patrullar agents que estan al despatx

ERC de Girona ha presentat aquest dilluns les propostes del partit en matèria de seguretat davant la seu de la Policia Municipal de Girona. El número 2 de la candidatura, Jordi Martinoy, ha estat l'encarregat de desgranar quines són les principals propostes del partit en aquest àmbit.

D'entrada, Martinoy ha volgut deixar clar que Girona "és una ciutat segura". Per millorar els actuals indicadors de seguretat, però, ERC aposta per prioritzar quatre eixos: millorar el cos de Policia Municipal, incrementar la seva coordinació amb els mossos, lluitar contra determinats tipus de delinqüència i aprofundir en la policia de proximitat.

Dins el primer àmbit, els republicans proposen incrementar la plantilla de la Policia Municipal en funció dels recursos que permeti la crisi econòmica. A més, també es vol "alliberar agents de les tasques administratives i posar-los a patrullar al carrer", com ha concretat Jordi Martinoy.

ERC també proposa incrementar la coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal. En aquest punt, els republicans demanen que s'aparqui el debat sobre la nova comissaria dels mossos i es treballi per aconseguir "un bon servei policial al carrer", segons ha precisat Martinoy. "Ara com ara, el debat sobre la nova comissaria és estèril i fictici", ha ressaltat el número 2 de la llista.

A l'hora de lluitar contra la multireincidència, ERC proposa constituir una taula de coordinació específica per a Girona (integrada per l'Ajuntament i els cossos policials i judicials). Pel que fa a la delinqüència juvenil, el partit vol constituir "un protocol de detecció precoç que ens permeti detectar els possibles casos i actuar-hi a temps", ha dit Martinoy.

Línia directa amb la policia

Els republicans també volen fomentar la policia de proximitat. Per això, ERC proposa que cada entitat veïna tingui "línia directa" amb la Policia Municipal a través de l'agent de barri. "Volem que se li traslladin no només els fets delictius sinó totes les preocupacions i inquitetuds sobre seguretat; ens falten ulls als barris i creiem que aquesta mesura serà positiva", ha indicat.

Dins aquest bloc de propostes, ERC també vol que els gironins puguin anar a denunciar els furts i els petits delictes als centres cívics. Per això, els republicans proposen establir un horari als diferents centres, durant el qual els veïns puguin anar a interposar denúncies.

"Volem que la gent no s'hagi de desplaçar cada cop a les comissaries per posar una denúncia", ha dit Martinoy. Amb aquesta mesura, el número 2 de la candidatura ha dit que s'estalviarien "filtres i traves administratives i burocràtiques" que fan que hi hagi delictes que es quedin sense denunciar.