Un pacte d'última hora entre ERC i JxCat fa alcaldessa Susagna Riera a Santa Coloma de Farners

Les dues formacions acorden repartir-se l'alcaldia dos anys

Un pacte d'última hora entre ERC i JxCat fa alcaldessa de Santa Coloma de Farners a Susagna Riera, que en dos anys cedirà la batllia al candidat d'ERC i fins ara alcalde, Joan Martí. Les dues formacions han acordat aquest dissabte al vespre repartir-se l'alcaldia després de la polèmica amb el ple d'investidura d'aquest migdia, que s'ha hagut de suspendre per les protestes d'alguns votants independentistes, que han criticat l'acostament de Junts amb el PSC.
De fet, la germana de Quim Torra fins i tot ha retirat la fotografia del President de la sala de plens. En un nou ple que ha començat a les 10 del vespre, JxCat i ERC han confirmat l'acord, mentre que el PSC ha lamentat que s'hagi "dinamitat" el pacte inicial, i n'ha fet directament responsable al president Torra.
 
De fet, la nova alcaldessa també ha admès pressions del president Torra per canviar el primer pacte de govern que havia assolit. "Aquesta nit el senyor Torra ha trucat perquè no li havia agradat el pacte i ha demanat que es pactés amb més forces independentistes", ha assegurat Riera.

En el ple del matí, la llavors candidata de JxCat ja havia criticat Torra perquè, segons ha dit, no li havia donat suport durant la campanya. A més, Riera també ha assegurat que l'expresident Carles Puigdemont li havia donat llibertat per pactar amb qui considerés oportú, mentre que Torra havia vetat l'aliança amb el PSC.