Santa Coloma de Farners suspèn el ple d'investidura fins la nit per les protestes dels veïns

La germana de Quim Torra ha retirat la fotografia del seu germà de la sala

El nom del proper alcalde de Santa Coloma de Farners sortirà d'una reunió dels diferents grups parlamentaris que està prevista aquest dissabte a la tarda. Tot semblava decidit en favor de la candidata de Junts per Catalunya, la pedagoga Susagna Riera, després de l'acord que va arribar el seu grup amb el PSC i els Independents per la Selva. D'aquesta manera feia fora el republicà i candidat a ser reelegit Joan Martí, que va ser el guanyador de les eleccions.

Però tot plegat ha fet un tomb de 180 graus en el ple que havia d'investir Riera. Els veïns de Santa Coloma han omplert la sala amb pancartes per protestar contra la candidata, a qui han tallat en constants ocasions per recriminar-li la seva actitud.

Riera els ha contestat recordant que el pacte "és legítim" i assegurant que era el president Carles Puigdemont qui la representava. Tot això, just després que la germana de Quim Torra, acompanyada de la cunyada del president despengessin de la sala de plens la fotografia de Torra.

Riera ha continuat recordant que "Torra no governa a Santa Coloma" i ha lamentat l'acció de les dues familiars del president. "Si fos algú altre potser li posarien una denúncia, perquè els quadres no es retiren", ha reblat.

La tensió ha continuat en augment quan la candidata escollida per JxCat ha deixat clar que ella "representa un president", en referència a Puigdemont. En aquest moment, els veïns han reaccionat cridant en contra i amb crits de "no el representes".

"Intentarem que els indulti"

Un moment destacat del ple l'ha protagonitzat la candidata socialista Bea Ventura que ha assegurat que "treballaran" perquè Pedro Sánchez indulti els presos independentistes. Ventura, visiblement emocionada, ha recordat que el pacte s'ha fet per "millorar Santa Coloma" i ha lamentat la tensió que hi ha hagut al ple. Les eleccions van deixar un consistori fragmentat a Santa Coloma, però amb un marcat to independentista. Esquerra va obtenir sis regidors, JxCat cinc, el PSC dos, Independents pe la Selva dos més i els dos restants de la CUP.