Masquef: ''És un pacte de perdedors, una traïció en tota regla a la ciutadania''

Diu que l'acord estava tancat des de l'endemà de les eleccions

El candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha qualificat el pacte a quatre bandes que l'ha desbancat de l'alcaldia d'acord de "perdedors" i ha dit que és una "traïció en tota regla" a la ciutadania.

Masquef creu que les negociacions entre els partits van començar l'endemà mateix dels comicis i que no només han "dinamitat" la voluntat ciutadana sinó també els "interessos de país en uns moments tant complexos i difícils com els actuals".

El cap de llista de la formació més votada ha criticat també que l'anomenin "pacte republicà": "S'atreveixen a dir-li republicà quan només està pensat per la república de casa seva, la república de les cadires". Masquef ha dit també que la ciutadania se sent "enganyada", que han intentat fins a l'últim moment teixir un govern ampli on la prioritat era ERC i que aniran a la oposició amb "el cap ben alt".

Masquef ha insistit que la prioritat des del primer moment va ser ERC. De fet, en les negociacions, fins i tot, hi van intervenir les direccions dels partits però ha assegurat que, tot i que han estat generosos, cap partit els ha presentat cap document amb les seves demandes i que "no es tractava de governar sinó d'impedir que ho fessin uns altres".

En aquest sentit, Masquef ha assegurat que creu que el pacte s'estava gestant des de l'endemà de les eleccions i que, tot i les reunions que han mantingut amb els partits, mai han tingut cap voluntat d'arribar a acords amb la seva formació.

"Avui s'ha escenificat el pacte dels perdedors, el pacte dels gran derrotats als comicis. És una traïció en tota regla a la ciutadania", ha assegurat Masquef, tot afegint que no només s'ha "dinamitat" la voluntat de Figueres sinó que també s'han "torpedinat" els interessos generals del país en uns moments "tant difícils".

La "república de les cadires"

El cap de llista de Junts per Figueres també ha criticat que l'anomeni pacte "republicà" perquè, segons ha dit, "només està pensat per a la república de casa seva, la república de les cadires".

Masquef ha insistit que un pacte que s'ha fet impossible a Girona o Barcelona, s'ha pogut materialitzar a Figueres. "Quan deu repartia els principis i la ètica alguns estaven al bar prenent una canya", ha assegurat.

Amb tot, el cap de llista de Junts ha dit que aniran a l'oposició amb el "cap ben alt" i que se seguiran deixant la pell per Figueres. "S'han hagut d'ajuntar quatre per derrotar-ne un de sol", ha afegit.