Junts per Lloret i el PSC tanquen un acord per l'alcaldia

Les dues forces lamenten que ERC hagi rebutjat un pacte a tres

Junts per Lloret i el PSC han signat un acord de govern de cara als propers quatre anys. Segons el pacte, Jaume Dulsat (JxLloret) mantindrà l'alcaldia durant tot el mandat i el PSC formarà part de l'equip de govern portant algunes de les àrees més socials de l'Ajuntament. Els dos candidats han anunciat que aquest acord busca crear un grup "estable" i "cohesionat".

Dulsat ha detallat que l'objectiu inicial en les negociacions era "un pacte de catorze" sumant els set regidors de JxLloret, els cinc del PSC i els tres d'ERC. Es tractava de repetir la fórmula que ja hi havia en l'anterior mandat. De tota manera, els republicans han rebutjat sumar-se en el govern a tres bandes.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Francisco Pastor, ha avançat que la seva prioritat era formar "un govern d'esquerres", però "no ha estat possible" i han negociat amb Dulsat formar un govern entre "la primera i la segona força" al consistori.

El cartipàs encara no està tancat, però Dulsat ha avançat que els seus set edils es repartiran les àrees de turisme, seguretat ciutadana, esports, igualtat, medi ambient, joventut i una part de cultura. Per la seva banda, els socialistes s'ocuparan d'educació, promoció econòmica, mobilitat, benestar social i hisenda.

A més, també crearan una àrea de coordinació que portaran els socialistes. L'objectiu és que es treballi "com un sol equip", ha remarcat Pastor, i que tothom "s'hi senti còmode" per tal de garantir la "governabilitat". De fet, el socialista ha detallat que en l'anterior mandat van veure "falta d'estabilitat i cohesió entre els grups" que formaven el govern local i no volen que això torni a passar.

Centrats en el municipi

Una de les maneres de garantir aquesta cohesió entre les dues formacions és "deixar fora del despatx" les polítiques nacionals, ha afirmat Jaume Dulsat. L'alcalde ha detallat que el nou govern es limitarà a "parlar de Lloret i per Lloret". De fet, l'anterior mandat ja hi va haver "moltes envestides" a nivell nacional, però les tres formacions (CiU, PSC i ERC) van mantenir el govern tot el mandat.

Oberts a parlar "amb tothom"

Tot i que el nou govern de Lloret de Mar tindrà la majoria absoluta (fixada en onze regidors), els dos equips han avançat que volen "parlar amb tothom" a l'hora de tirar endavant les accions de govern. Dulsat ha remarcat que volen arribar a acords amb la resta de forces en "els pressupostos i les ordenances fiscals" i amb la resta de punts que puguin. Tot i així Pastor ha remarcat que l'acord de govern està "tancat" i rebutja que s'hi sumin altres forces però que seguiran amb "la mà estesa" per a acords puntuals.