Puigdemont (CiU) denuncia la manca de planificació escolar a Girona i promet acabar amb els 'bonys'

El candidat destaca que, si governa, vetllarà per la construcció de l'escola Pericot i per desencallar el projecte del centre Bosc de la Pabordia

En matèria d'educació l'alcaldable de CiU a Girona té una prioritat molt clara: acabar amb la política de 'bonys' i fer una planificació escolar a mig i a llarg termini. Per aquest motiu, Puigdemont ha denunciat la manca de planificació a la ciutat durant aquests anys que ha fet, segons ha dit, que s'hagi hagut de recórrer "permanentment" als 'bonys'.

En aquest curs escolar, la ciutat de Girona compta amb dos 'bonys', un a P-3 al col·legi Verd i un altre a P-4 a l'escola Bruguera. Tot i que en un principi el consistori preveia haver de fer dos 'bonys' més pel pròxim curs escolar finalment es va arribar a un acord amb la Generalitat de fer una nova escola i els alumnes estaran als barracons que van quedar lliures del nou col·legi de Domeny. Per aquest motiu, no es posarà cap 'bony' més el pròxim curs escolar, tot i que des del consistori han assegurat que si fes falta s'ampliaria la ràtio de P-3, i en comptes de tenir 25 nens per classe, en alguns grups n'hi hauria 26.

Puigdemont ha assegurat que si governa vetllarà per la construcció de l'escola Pericot i per desencallar el projecte del centre Bosc de la Pabordia, que actualment està en barracons. En aquest sentit, el candidat de la formació nacionalista a l'alcaldia de Girona ha assegurat que en quatre anys és "impossible" eliminar tots els barracons dels centres, però voldria acabar el mandat garantint que la planificació dels equipaments satisfà les necessitats.