Una enquesta dóna la victòria a CiU a Girona mentre que la CUP aconseguiria un regidor

Els tres actuals socis de govern, PSC, ERC i ICV perdran edils i no es podria tornar a reeditar el tripartit

Una enquesta realitzada a 500 persones el passat 9 de maig pronostica que CiU aconseguiria guanyar les eleccions a Girona però que, alhora, tindria complicada la governabilitat. La candidatura encapçalada per Carles Puigdemont aconseguiria fins a nou regidors, tres més que a les eleccions de 2007. Per la seva banda, el PSC passaria de deu a vuit, ERC de quatre a dos i ICV de tres a dos, fet que significaria que no es podria tornar a reeditar el tripartit. Un altre dels fets més destacables seria l'entrada al consistori per primera vegada a la història de la CUP, que podria aconseguir un regidor. 

En aquest sentit ERC deixaria de ser la tercera força al consistori al perdre la meitat dels seus edils en detriment del PP, que en guanyaria un i passaria de dos a tres. La irrupció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i els bons resultats de la CUP fragmentarien el vot independentista i aquest fet podria significar l'entrada per primera vegada de la CUP i la pèrdua de regidors a Esquerra.

Un possible pacte que podria conformar-se seria un nou tripartit, però aquesta vegada entre CiU, ERC i ICV. Malauradament els republicans s'han mostrat molt crítics amb les retallades anunciades per part del govern de Mas i el mateix passaria amb els ecosocialistes que tindrien ordres de no pactar amb la federació nacionalista.