Palmada (ERC) garanteix classes de català gratuïtes i flexibles per a tots els nouvinguts

La candidata per Girona diu que el sistema que s'utilitzarà per ensenyar la llengua serà semblant al de les autoescoles

Blanca Palmada s'ha compromès a universalitzar l'ensenyament del català per a tots aquells estrangers que resideixen a Girona. L'alcaldable d'ERC ha garantit que, si és alcalde, qualsevol nouvingut "tindrà al seu abast formació en llengua catalana als nivells més elementals".

Palmada ha explicat que aquest compromís respon a la voluntat perquè Girona continuï "donant la talla" i sigui "de veritat una ciutat plenament catalana". L'alcaldable ha recordat que l'any passat a Girona hi va haver 1.700 persones que van fer cursos de català, més de la meitat de les quals van apuntar-se al nivell bàsic.

La candidata d'ERC, però, també ha ressaltat que el sistema d'ensenyament s'ha d'adaptar al nouvingut. Per tant, s'han de superar aquells horaris de cursos ja establerts prèviament. "Cal actuar amb més flexibilitat, perquè es tracta de persones que tenen inestabilitat a la feina i problemes importants; per tant, cal donar-los facilitats si volen canviar de grup i acostar les classes allà on treballen i viuen", ha indicat Palmada.

L'alcaldable ha dit que el model d'apropament que es vol seguir és aquell que, en definitiva, ja s'ha portat a terme amb la comunitat xinesa. Blanca Palmada també ha volgut deixar molt clar que les classes seran gratuïtes i, sobretot, "flexibles".

"Ens podem permetre fer classes sense cost a la vora dels llocs on viu la gent si seguim un determinat model", ha indicat l'alcaldable. I ha afegit: "Per això, hem pensat en una manera molt àgil, semblant a una autoescola, on la gent vagi allà quan vulgui i se l'atengui; per tant, aconseguirem resultats essent molt flexibles".