Detenen dos exmilitars de França i Ucraïna per assaltar un habitatge de Platja d'Aro

Van colpejar la mare en presència del fill per aconseguir que el pare els donés diners

Segons informa el consistori, els fets es van produir en un edifici del carrer Josep Pla de Platja d'Aro, quan cap a dos quarts de nou del matí del 5 de maig dos homes van entrar al domicili on viuen un matrimoni i un infant. Armats amb dues pistoles simulades però molt similars a les reals, van amenaçar l'home i la mare de mort, a part de colpejar la dona en presència del menor per aconseguir que el pare els lliurés una quantitat indeterminada de diners.

Els cops i els crits generats per la situació van alertar els veïns, que van trucar la Policia Local. Aquesta va enviar diverses dotacions al lloc dels fets i en arribar-hi els agents van trobar una violenta baralla entre tres homes. Van detenir un dels autors, mentre l'altre aconseguia fugir amb un Seat Ibiza blanc per la C-31 en direcció a Calonge. Amb la col·laboració de la Policia Local d'aquesta localitat es va tancar la via i es va interceptar el vehicle, de manera que es va poder detenir aquesta segona persona.

Els serveis del SEM es van traslladar al domicili assaltat per evacuar la dona ferida i per traslladar-la a un centre sanitari, mentre que l'home i el menor van ser atesos al mateix lloc, ja que no presentaven ferides d'importància. Poc després de la detenció es va comprovar que les armes eren simulades.

Els detinguts van ser traslladats a les dependències de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, i un cop finalitzades les diligències pertinents, els Mossos d'Esquadra es van encarregar de les investigacions posteriors. Els arrestats van passar a disposició judicial i se'ls va decretar presó provisional sense fiança.

Mercenaris a sou

Als seus antecedents penals fora de l'Estat consta que treballaven com a mercenaris a sou per a terceres persones. A més, també referma la sospita de treball per encàrrec el fet que moments abans de l'assalt al domicili havien accedit primer a un habitatge veí, del que van sortir ràpidament en adonar-se que no era el lloc que buscaven. D'altra banda, a l'estat espanyol encara no tenien cap antecedent. Els dos detinguts són el francès Lahcen S., nascut el 1983, i l'ucraïnès Petro K., nascut el 1976.