El film de ficció sobre El Bulli mostrarà la filosofia i la passió amb què ha treballat Ferran Adrià

El prestigiós cuiner i l'escriptora Lisa Abend han presentat aquest dimecres la versió castellana de 'Los aprendices de hechicero'

Tot el que envolta Ferran Adrià és mediàtic. Fa uns dies es va anunciar que es posava a subhasta un manuscrit del cuiner amb un preu de sortida de 20.000 euros, una mostra que tot el que envolta Adrià genera interès. Per això, no és estrany que en la presentació de la versió castellana de 'Los aprendices de hechicero', Ferran Adrià hagi hagut de respondre moltes més preguntes que la pròpia autora, Lisa Abend.

Adrià ha aprofitat l'ocasió per explicar alguns detalls del film que s'està preparant sobre les històries d''El Bulli'. I és que tal com ha narrat el cuiner, la condició per poder tirar endavant aquest film, és que es basi en les històries que va descobrir la periodista Lisa Abend per elaborar el seu llibre. Abend va proposar el projecte a Adrià, per poder comprovar de més a prop, quins eren els secrets que s'amagaven dins la cuina d'un restaurant que en cinc ocasions s'havia considerat el millor del món.

El film encara no té dates de rodatge tot i que el productor Jeff Kleeman va avançar en una entrevista a l'ACN que s'aprofitaria entre el 2012 i el 2013, quan El Bulli estigui tancat. D'aquesta manera, es podria arribar a estrenar el 2014, coincidint amb l'obertura d'elBulli Foundation i aprofitar així el seu ressò.

Adrià ha assegurat que serà una ficció, a l'estil de 'La xarxa social', que tracta la història de Facebook. Pel cuiner, és un 'risc meravellós' tirar endavant aquest film, i es fa per demostrar la 'passió' amb què es treballa en aquest restaurant. Per Adrià, no tindria sentit un film sobre la seva vida, perquè és una vida normal i en canvi, cal tractar les conseqüències de la seva cuina i la seva experimentació.

Ni el càsting ni el director són temes tancats en aquest moment, tot i que fent broma, Lisa Abend ha assegurat que veu Johnny Depp en el paper d'Adrià. Per la seva banda, el xef ha explicat que és possible que els actors i actrius es combinin amb personal que hagi treballat al restaurant durant aquest temps.

'Los aprendices de hechicero' relata històries personals de la trentena d'aprenents que cada any, amb unes dures condicions de feina -14 hores diàries i sense sou- estaven disposats a fer estades al restaurant d'Adrià. Per Abend, que va publicar el llibre en anglès el mes de març passat, li va sorprendre en un principi l'enorme dedicació d'aquests joves cuiners, però assegura que un cop els ha conegut ha comprovat que aquests 1.000 cuiners que han passat per aquesta cuina són ''l'autèntic llegat'' d'El Bulli i són ells els que ''representaran la cuina del futur''.

Compte enrere pel tancament d'El Bulli

Ferran Adrià ha expressat la seva alegria per les poques setmanes que queden d'El Bulli en actiu com a restaurant, una activitat que clourà el 30 de juliol vinent. Per Adrià, és una bona noticia perquè està convençut que elBulli Foundation és també un bon projecte i en canvi, destaca que serà un 'final d'història' molt bonic, després de 25 anys de treballar a la cuina del restaurant.

Adrià ha destacat que la seva fundació compartirà la filosofia d'El Bulli, el risc, la passió i el compartir coneixements. A elBulli Foundation, diu Adrià, s'obrirà una nova etapa per compartir i ensenyar. Ha dit que vol 'els millors perquè vinguin a crear, no a aprendre', i que per això, canviarà el sistema i els futurs cuiners vindran amb una beca, per evitar que la qüestió econòmica limiti la creativitat.