La CUP de Girona proposa connectar els barris a través d'un circuit per a vianants

El projecte també preveu desdoblar el trajecte amb un carril bici

El circuit proposat per la CUP de Girona resseguirà aquells espais singulars i més emblemàtics de cada barri; patrimoni històric i popular, "que en aquests moments, encara no forma part dels itineraris turístics", ha dit el candidat de la formació independentista, Jordi Navarro. Una proposta com aquesta "és una forma imaginativa de captar turisme de qualitat, d'àmbit nacional i que es mostra interessat per determinats intangibles, com la vida i la diversitat als barris, o també pel patrimoni menys reconegut, com ara el patrimoni industrial i l'hídric".

En aquest sentit, per completar aquest tipus d'oferta turística, la CUP recull en el seu programa electoral reconvertir a sòl no urbanitzable el Parador del Güell (Hortes de Santa Eugènia) i ubicar-hi un càmping municipal vinculat a la via verda i als espais naturals gironins, amb l'objectiu d'impulsar l'ecoturisme a Girona i combatre el model turístic de masses. Segons la CUP, la proposta de l'Anella dels Barris i el foment d'aquest tipus de turisme té similituds amb l'Anella Verda, ja que ambdós projectes pretenen entrellaçar espais perifèrics i prevenir que es desvinculin del centre urbà.

L'alcaldable de la CUP, en aquest sentit, ha volgut recordar que l'Anella Verda ha de ser completada i que ha de transcendir el propi terme municipal, ja que la unitat paisatgística "té projecció a tot el pla del Gironès i les Gavarres; va molt més enllà del nostre municipi", ha reblat.