Puigdemont (CiU) vol treure Fira de Girona de la Devesa i reconvertir les instal·lacions en un pavelló

El candidat de CiU proposa que les entitats i el sector privat puguin participar en la gestió dels equipaments esportius

El candidat de CiU, Carles Puigdemont, ha celebrat aquesta tarda una 'Docsession' -a l'estil de les sessions de treball impulsades pel president del Govern, Artur Mas, durant la campanya la passada tardor- dedicada al món de l'esport. Aquesta primera sessió ha comptat amb la presentació d'Albert Jorquera, exfutbolista i número 12 de la candidatura de CiU Girona, i dalt l'escenari la conversa ha estat protagonitzada per Puigdemont i l'actual secretari d'Esports de la Generalitat, Ivan Tibau.

Algunes de les propostes de CiU en matèria d'esports giren entorn l'objectiu general de fer de la pràctica de l'esport de base una eina per a cohesionar la societat. Puigdemont aposta també per una "gestió més intel·ligent" de les instal·lacions i que s'iniciï una col·laboració público-privada que permeti, segons el candidat, "ser més eficients i gastar menys". Per Puigdemont, les entitats també han de ser presents en la gestió dels equipaments amb l'objectiu d'allargar les hores que els equipaments estan funcionant i amb les portes obertes.

El grup municipal de CiU reconeix que hi ha una manca d'equipament esportius a la ciutat però, taxativament, s'oposa a la construcció d'un pavelló dins la Devesa. Durant aquest mandat, Puigdemont ha refusat la creació d'aquest equipament que el tripartit duia en el pla de mandat i que, finalment, la comissió de Patrimoni va tombar, malgrat que va deixar la porta oberta a la construcció d'un pavelló més petit. "A la ciutat li calen més pavellons però no dins la Devesa", ha manifestat.

Ara bé, Puigdemont ha explicat que dins la visió d'usos que ha de tenir el parc, CiU aposta per treure Fira de Girona de la Devesa i poder-la ubicar en un altre espai. Per això, el candidat proposa que l'espai que quedés lliure un cop marxés la fira es podria usar com a pavelló esportiu. Puigdemont també aposta per la construcció d'un nou equipament al triangle format per Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert.

Dins les propostes del partit, Puigdemont també ha explicat que una altra opció per ampliar l'oferta d'equipaments esportius passa per cobrir el pati d'algunes escoles per tal que, en dies de mal temps, se'n pugui seguir fent ús.