45 MEUR per millorar i fer més sostenibles els càmpings gironins

L'associació que els agrupa ressalten que el sector està "en constant evolució"

  • Càmping La Ballena Alegre II de Sant Pere Pescador
    Càmping La Ballena Alegre II de Sant Pere Pescador
  • Pla mitjà d'un dels bungalous del Càmping de Sant Miquel de Colera
    Pla mitjà d'un dels bungalous del Càmping de Sant Miquel de Colera

Bones perspectives de cara a la temporada d'estiu pels càmpings gironins. El sector continua creixent i prova d'això és la inversió de 45 MEUR que ha fet l'últim any i que s'ha centrat en les millores relacionades amb temes mediambientals. A banda de les obres que s'han realitzat per donar més protagonisme a les bicicletes, o la millora en les canalitzacions, també s'han adquirit vehicles elèctrics i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques en algun dels 73 càmpings de les comarques gironines que estan a dins de l'ACG.

De fet, l'especialització cap un model de càmpings sostenibles és una de les prioritats que s'ha marcar l'ACG des de fa dos anys i que suposa, a més, una forma d'aportar "experiències innovadores" als visitants que venen d'arreu d'Europa. En aquest sentit, el president de l'ACG, Miquel Gotanegra, ha assenyalat que el més important és mantenir-se en "la posició capdavantera" que tenen els càmpings de les comarques de Girona. "És molt més difícil mantenir-te que arribar-hi", ha reblat.

Un dels exemples més clars d'aquesta línia sostenible és el Càmping La Ballena Alegre de de Sant Pere Pesacador (Alt Empordà) que ha apostat per instal•lar 39 bungalous "autosuficients" arreu de la seva parcel•la. Cadascun d'ells té una bateria amb deu plaques fotovoltaiques que acumulen energia i la transformen en electricitat. D'aquesta manera, el càmping alt-empordanès s'ha convertit en el primer de l'estat espanyol amb aquests habitatges.

A més, tots ells disposen de connexió exterior de càrrega per a cotxe elèctric i compta amb un sistema de façanes ventilades per tal de conservar la temperatura a l’interior del
bungalou.

23 càmpings de màxima qualificació

L'aposta decidida dels càmpings gironins per modernitzar i fer sostenible les seves instal•lacions ha portat a que 23 d'ells ja estiguin qualificats amb la màxima distinció possible, que
dona la revista holandesa ANWB.

D'altra banda, 17 càmpings de les comarques gironines ( el 20% de les places que el sector ofereix a la demarcació) disposen de segells de qualitat mediambiental com ara els certificats EMAS, ISO, o l'Starlight Dark Sky que té el Bassegoda Park, d'Albanyà - únic a l'Estat - i el Biosphere Responsable Tourisme amb que compta el càmping Begur , (també el primer d’Espanya). A més, Les Medes, de l'Estartit, va ser el primer càmping de tot l’Estat en obtenir un distintiu mediambiental.