Olòriz defensa la tasca feta en Serveis Socials per ICV i diu que seria un 'excel·lent alcalde'

El candidat ecologista proposa que les entitats puguin prendre la paraula al ple

El candidat d'ICV a l'alcaldia de Girona, Joan Olòriz, ha estat el responsable dels Serveis Socials al consistori en les dues darreres legislatures. A causa de la crisi econòmica i de l'augment de la immigració, aquesta àrea ha anat augmentat la seva dotació i importància per tal de donar cobertura a les necessitats socials que se n'han derivat.

Durant el cara a cara que els alcaldables del PSC, Pia Bosch, i CiU, Carles Puigdemont han mantingut aquest matí a Ràdio Girona hi ha hagut pocs punts d'encontre. Un d'ells, però, ha estat el manteniment de la línia de treball que ICV ha dut a terme en els Serveis Socials. Olòriz ha agraït el gest -especialment al líder de l'oposició, ha volgut remarcar- i ha manifestat que això demostra que "podria ser un excel·lent alcalde".

Olòriz ha assenyalat que una majoria absoluta és "impossible" i, per tant, ha dit que el futur alcalde haurà de ser capaç d'aconseguir complicitats "amb més d'una força i també amb el conjunt de regidors". "L'alcalde haurà de fer les coses amb molta gent i, per tant, no ha de ser prepotent ni de partit perquè haurà de pactar amb d'altres forces", ha aprofitat per manifestar el candidat.

Més participació ciutadana

Si ICV governa, Olòriz proposa aconseguir que en el primer any de mandat els portaveus de les entitats i associacions de la ciutat puguin intervenir en els plens en aquells temes que els afectin. Això sí, haurien de demanar primer formalment aquesta intervenció. "Això ens permetrà als governants escoltar i votar més en conseqüència", ha justificat el candidat ecologista.

Per Olòriz també cal canviar la relació entre els barris i l'ajuntament i ha assegurat que la figura del regidor de barri "ha quedat obsoleta". Per tal de millorar aquesta comunicació ajuntament-veïns, ICV proposa la creació d'uns consells de barri que, fins i tot, disposin de partides econòmiques petites per poder decidir de manera més directa intervencions que són urgents al barri i poder "agilitzar els tràmits".

Olòriz aposta també, si el partit és determinant al govern, per canviar l'estructura i que hi hagi menys tinències d'alcaldia i més regidors que tinguin mobilitat per "estar al carrer". "Hi hauria d'haver més regidors que poguessin estar als barris i parlar amb ells de temes que afecten totes les àrees", ha proposat el candidat.

Per últim, Olòriz també proposa que es desplegui l'adminsitració digital ja que l'ajuntament ja té confeccionada una proposta. Ara bé, el candidat es compromet també a impulsar cursos d'alfabetització digital per tal que tots els ciutadans en puguin fer ús.