Arrenca la campanya electoral per escollir el tercer alcalde de la democràcia a Girona

Els partits organitzen actes interns per encetar la campanya i només el PSC i CiU surten al carrer

  • L'alcaldable d'ICV, Joan Olòriz, acompanyats pels números 2,3 i 4 de la candidatura © ACN
    L'alcaldable d'ICV, Joan Olòriz, acompanyats pels números 2,3 i 4 de la candidatura © ACN
  • L'alcaldable d'ERC, Blanca Palmada, brinda amb membres de la candidatura © ACN
    L'alcaldable d'ERC, Blanca Palmada, brinda amb membres de la candidatura © ACN
  • L'alcaldable de CiU, Carles Puigdemont, ha projectat el cartell en una pantalla gegant © ACN
    L'alcaldable de CiU, Carles Puigdemont, ha projectat el cartell en una pantalla gegant © ACN
  • L'alcaldable del PSC, Pia Bosch, ha donat el tret de sortida a la campanya al barri de Santa Eugènia © ACN
    L'alcaldable del PSC, Pia Bosch, ha donat el tret de sortida a la campanya al barri de Santa Eugènia © ACN
PSC: "Confiança en el futur"

La candidata del PSC, Pia Bosch, ha celebrat un sopar amb militants i simpatitzants al barri de Santa Eugènia de Girona. Recolzada per tota la candidatura, que combina "experiència i renovació" -com ella mateixa ha ressaltat-, Pia Bosch ha demanat als gironins que els facin "confiança" per poder superar aquests moments difícils. "Si ens hi posem tots, serem capaços de generar una onada d'il·lusió que ens permeti sortir de la crisi sense deixar ningú enrere", ha assegurat.

El lema que presideix la campanya socialista a Girona és "Confiança en el futur". Un futur que Pia Bosch ha dit que vol liderar. Tot i que reconeix que en aquests comicis guanyar serà "difícil", també assegura que "és possible", convençuda de l'aval que representa la feina feta. "Hem de treballar molt, i si la gent aprecia que tenim il·lusió, ganes i voluntat de treballar per Girona és possible", ha ressaltat.


CIU: "Passa't al canvi"

El candidat de CiU, Carles Puigdemont, ha escollit un local cèntric de Girona per sopar amb militants i simpatitzants. Allà han escalfat motors per després, a la mitjanit, anar junts fins al local de campanya, a la Rambla, on Puigdemont ha fet una "penjada virtual" del cartell electoral a les xarxes socials a través d'una pantalla gegant. Com a bon amant de les noves tecnologies, Puigdemont repeteix així la pauta iniciada els passats comicis on també va apostar per les xarxes socials per donar el tret de sortida de la campanya.

Puigdemont ha avançat que CiU farà una campanya "amb esperit positiu" i que no se centraran en "rendir comptes ni a desmuntar els arguments dels adversaris" sinó que la seva voluntat és la de "convèncer als que creuen que finalment ha arribat l'hora del relleu a l'Ajuntament de Girona". L'eslògan escollit per CiU és "Passa't al canvi".

ERC: "Junts fem la força"

La candidata d'ERC, Blanca Palmada, també ha escollit un acte de caire intern per celebrar l'inici de campanya i ho ha fet al Barri Vell on ha sopat amb simpatitzants i militants. "Junts fem la força" és l'eslògan que ha escollit el partit per unes eleccions que, segons Palmada, "seran diferents". "Apostem per una nova manera de fer política, volem treballar colze a colze amb els ciutadans, sense línies que divideixin l'administració i la gent", ha dit la candidata que ha desitjat que durant la campanya els partits aprofitin per deixar clares les seves prioritats.

Palmada ha dit que les "polítiques per a tothom i en defensa de l'estat del benestar" són la prioritat d'ERC i que "les retallades i el centralisme són els riscos" per Girona. La candidata d'ERC ja ha avançat que, davant un possible pacte, posaran per davant el compromís de mantenir les polítiques prioritàries per al partit.

ICV: "Compromís, coherència i confiança"

ICV ha esperat l'arribada de la mitjanit al restaurant situat als baixos de l'edifici on el partit té la seu a Girona. El seu alcaldable, Joan Olòriz, ha publicat a aquella hora el cartell electoral al seu blog personal amb el lema "Compromís, coherència. Hi pots confiar!". Olòriz ha posant en valor la feina feta durant aquests vuit anys des del govern de la ciutat perquè -com assegura- la tasca que s'ha dut a terme en medi ambient, educació i polítiques socials "parla per ella mateixa". L'alcaldable ha dit que aquest aval demostra que se'ls pot tenir "confiança" i ha recordat que, durant tot aquest temps, ha intentat estar al costat dels ciutadans i atendre les seves demandes.

El candidat d'ICV ha demanat a la resta de formacions gironines "realisme" per a aquesta campanya. "Ens queden uns anys molt difícils i no es pot fer tot; i nosaltres diem de manera clara que no governarem amb ningú que no vegi que cal treballar per a la ciutat, sumar i deixar el partidisme", ha assegurat. I ha conclòs: "Espero que el compromís i la coherència tingui com a resultat una major confiança".

PP: "Garantia de canvi a Girona"

El diputat del PP i portaveu del partit al Parlament, Enric Millo, ha acompanyat la candidata per Girona, Concepció Veray, en un pica-pica que s'ha celebrat a la seu electoral del partit. Un cop tocades les 12 de la nit, Veray ha destapat el cartell electoral on es llegia l'eslògan "Garantia de canvi a Girona". "El PP és la única garantia de canvi real davant l'amenaça d'un altre tripartit o d'un govern independentista format per CiU i ERC", ha manifestat Veray.

L'alcaldable s'ha mostrat confiada que el partit millorarà resultats (al 2007 va obtenir dos regidors) i ha dit que amb la feina feta aquests anys i la seva experiència de vuit anys al capdavant del partit a Girona els ciutadans "cada vegada confien més en nosaltres". Veray també ha demanat "joc net" durant la campanya.