Una exposició al Palau Robert conmemora els 25 anys del Festival Castell de Peralada

Una selecció de fotografies d'incomptables artistes que han passat pel festival ocupen el jardí del Palau

L'exposició presenta les fotografies per temes, des de l'inici del festival aleshores anomenat Estiu Musical i fins a l'edició de l'any 2010. El retorn de Josep Carreras després de la seva convalescència, la participació de Montserrat Caballé, i la de grans artistes internacionals com Woody Allen, Keith Jarret o Charles Aznavour, entre altres.

Peralada també ha estat una plaça important per la música lírica, i hi han desfliat grans noms del gènere, des d'Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Juan Diego Flórez, Jaume Aragall o Teresa Berganza. Alguns d'aquests també han quedat immortalitzats en aquesta exposició.

El director del Festival, Oriol Aguilà, ha expressat que al certamen encara li queda corda per anys, i en aquest sentit ha subratllat que "el brindis" d'avui és perquè Peralada continui la seva trajectòria. "L'esforç que s'ha fet, i el què ha donat el país mereixen que hi hagi almenys 25 anys més de festival".

La inauguració de l'exposició ha estat presidida per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, juntament amb el director del festival i el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí.

D'altra banda, el director ha destacat que aquest "esforç" d'anys és mèrit de moltes persones i entitats, però "principalment" de Carme Mateu de Suqué, la presidenta de l'associació Castell de Peralada.

"Arribar fins aquí suposa un gran esforç de molts anys i de moltes persones. Ens va semblar que una exposició era la millor manera d'homenatjar els artistes i els projectes escènics que han passat pel festival", ha resumit