Més de 170 metges i infermeres tallen l'avinguda de França davant l'hospital Trueta

Els manifestants tornen a ocupar els despatxos de gerència i critiquen que si s'elimina l'enllaç de torns s'afectarà la qualitat assistencial

El personal sanitari de l'hospital Josep Trueta de Girona ha tornat a fer força contra les retallades. De la mateixa manera que arreu de Catalunya s'han succeït les concentracions, aquest dimecres uns 170 metges i infermeres s'han concentrat a les portes del centre hospitalari. Una pancarta, on es podia llegir "Sanitat pública: no pot patir retallades", encapçalava la protesta.

Des d'aquí, el personal sanitari ha fet una manifestació improvisada. Han tallat l'avinguda de França i han arribat fins a la rotonda d'entrada a Girona. Al llarg de la marxa, no s'han deixat de sentir crits com "Mentiders, Boi dimissió!", "Ell és Mas, nosaltres som més" o "No, no, no a la sanitat privada; sí, sí, sí, la pública volem".

Un cop han tornat a ser davant l'edifici de l'hospital, els manifestants han portat la protesta portes endins del centre. Per això, han tornat a ocupar els despatxos de gerència i direcció. Tot i que no s'han trobat amb el gerent de l'hospital, sí que els representants sindicals han parlat amb la directora del centre, Maria Àngels Morales.

Ara com ara, la reivindicació que més mou els sindicats i el personal és reclamar que no s'elimini l'encavalcament de torns. Aquesta mesura es refereix a l'allargament de la jornada laboral que fan infermers i zeladors per passar-se informació sobre els pacients.

Retirada immediata

Els representants dels treballadors sostenen que, si s'elimina l'enllaç -cosa prevista a partir de l'1 de juny- s'afectarà la qualitat assistencial. "Aquest matí hem registrat un escrit, que compta amb el suport de la junta d'infermeria i de la clínica, demanant la retirada immediata d'aquesta mesura", ha ressaltat la presidenta del comitè de centre.

A més, els representants de la plantilla també sostenen que suprimir l'enllaç de torns va en contra del què el Departament havia anunciat per a la primera fase de les retallades. És a dir, que només s'afectarien termes referents a gestió, però en cap cas aquells que fessin referència a la qualitat i als pacients.

Després d'escoltar les seves reivindicacions, la direcció del Trueta s'ha compromès a treure el tema en una reunió de la junta d'infermeria que tindrà lloc. Des dels sindicats s'ha reclamat que després es faci una junta de personal extraordinària perquè se'ls informi, però la direcció els ha demanat més temps.

La presidenta del comitè de centre ja ha advertit, però, que les mobilitzacions continuaran si no aconsegueixen una resposta satisfactòria. "Ens trobem en una situació una mica estancada, però si no millora res incrementarem les mobilitzacions", ha conclòs Rodríguez.