Dulsat manté la seva proposta de govern amb el PSC i ERC a Lloret de Mar

JxLloret, PSC i ERC han pujat en vots

El traspàs de regidors a Lloret de Mar (Selva) després del recompte definitiu de vots a les eleccions municipals no ha alterat els acords que es començaven a teixir per formar el govern municipal. El canvi de forma oficial es va produir aquest dimecres, després que la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners certifiqués que hi havia 156 vots de Cs que s'havien atribuït a ERC i la CUP de forma errònia. D'aquesta manera, el setè regidor que tenia Junts per Lloret va passar a mans de Cs, que en tindrà quatre.

Tot i haver perdut un regidor, l'alcalde en funcions, Jaume Dulsat, segueix apostant per la mateixa fórmula que va governar l'Ajuntament en els últims quatre anys: Junts per Lloret, PSC i ERC. La suma d'aquestes tres forces comportaria una àmplia majoria en el municipi, ja que sumarien catorze dels vint-i-un regidors i passarien de llarg els onze vots necessaris per a la majoria absoluta. Dulsat ha assegurat que seguirà treballant "activament" per mantenir aquest pacte.

De tota manera, el cap de llista de JxLloret ha afirmat que els canvis en els regidors "obre un escenaris de pactes diferents tot i que serien complicats". De fet, l'única alternativa de govern que hi hauria seria un pacte entre el PSC (5), Cs (4) i Blanes En Comú (2). Dulsat creu que aquesta "és una combinació prou estranya".

Per aquest mateix motiu, Dulsat es mostra esperançat de poder comptar amb els vots del PSC i ERC. L'alcalde en funcions ha recordat que les tres formacions "hem obtinguts més vots i més percentatge de vots". Per això considera que aquest augment representa un "govern àmpliament validat per la ciutadania". "l'anterior govern ha funcionat, hauria de ser l'obvi repetir", ha reblat Dulsat.

La majoria "absolutíssima" que donarien les tres forces són especialment importants de cara al proper mandat, segons el candidat de la llista guanyadora. Dulsat ha assegurat que el municipi "emprèn projectes de gran calat" en els propers anys i per això el consistori necessitarà "com més consens, millor" perquè els projectes s'aprovaran amb una àmplia majoria de la representació de la ciutadania.

Error d'un funcionari

Dulsat ha anunciat que ja feia dos dies que estaven al corrent d'aquest error en el recompte provisional de vots. El motiu prové d'un funcionari que va transcriure les actes i que va canviar els vots erròniament de columna. Tot i així, fins el recompte definitiu de vots ja no es podia canviar la situació.