Junts per Lloret perd un regidor i el traspassa a Cs en el recompte definitiu de vots

La formació taronja aconsegueix quatre representants al consistori

Junts per Lloret tindrà sis regidors en el proper mandat, en comptes de set, tal com apuntaven els primers resultats provisionals de les eleccions municipals. El motiu és que el recompte definitiu de vots que s'ha fet aquest dimecres a la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners ha portat a Cs a sumar més d'un centenar de vots.
Concretament són 156 vots que es van atribuir erròniament a ERC i la CUP. Això ha fet que la formació taronja sumi un regidor més (el quart) i es col·loqui com a tercera força a l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva). Amb el recompte, Cs també ha desbancat a ERC, que ara s'ha convertit en la quarta força amb tres regidors. Amb aquest quart regidor, Cs ha acabat doblant els dos representants que tenia en el mandat anterior.
 
Tot i el canvi, no altera especialment l'escenari de pactes i enteses que hi havia per formar el nou govern municipal. La majoria absoluta es situa en els onze regidors. La força més votada segueix essent Junts per Lloret amb sis regidors, seguit del PSC amb cinc, Cs amb quatre, ERC amb tres, Lloret en Comú Podem n'ha aconseguit dos i Força Lloret un. En el cas en què el 15 de juny, data de constitució dels ajuntaments, no hi hagués cap coalició amb majoria absoluta, l'alcaldia passaria a mans de Jaume Dulsat per ser la llista més votada.