Paneque (PSC) diu que la proposta de Guanyem Girona ''no té cap recorregut''

La socialista diu que no sap si és "una broma" i que els gironins "no s'ho mereixen"

La cap de llista del PSC, Sílvia Paneque, assegura que la proposta de Guanyem Girona "no té cap recorregut" i que ja d'entrada, neix coixa. "El primer problema és que ERC, el suposat soci de govern, ja va deixar clar que no acceptaria cap alcaldia supeditada al PSC", subratlla Paneque.

Per tant, la socialista entén que les declaracions dels republicans "ja desarticulen" l'aposta de Lluc Salellas (que passa per bastir un acord a deu regidors amb ERC i confiar que el PSC li avali la investidura). Paneque explica que, partint d'això, en cap moment s'ha arribat a sentir ni tan sols interpel·lada. I més tenint en compte que, quan aquest matí s'ha reunit amb Salellas i li ha fet arribar la proposta, ha interpretat que l'alcaldable de Guanyem Girona encara no s'havia trobat amb el d'ERC per parlar-ne a fons. "No sabem si hi ha hagut descoordinació entre els dos o bé és una proposta broma de Guanyem; però en tot cas, és ERC qui està interpel·lada i ha de donar resposta", ha afirmat.

La cap de llista entén que els republicans, després de deixar clar que aposten per un govern de concentració nacional a Girona, no sortiran d'aquí. "No em puc imaginar que, després d'unes declaracions tan taxatives com les d'ahir, ara rectifiquessin", diu Paneque. I no s'equivoca. Perquè de fet, ERC de Girona ja ha dit que es manté "ferma" en apostar pel pacte amb JxCat i Guanyem.

"Si modifiquessin la seva posició i hi hagués una nova proposta, la valoraríem", diu Paneque. Però la socialista també avisa que, d'entrada, l'actitud de Guanyem "no és de responsabilitat cap a la ciutadania". "Si Lluc Salellas s'atreveix a fer una proposta sense el recolzament d'ERC i plantejar un trencaclosques que no té recorregut, això no em sembla seriós; els gironins no es mereixen aquest tipus d'actituds", afegeix.

Cap al govern en minoria

Sílvia Paneque també ha dit que, després del veto d'ERC, els socialistes ja donen "per tancada" la via que volien explorar: fer un pacte d'esquerres a Girona. "Nosaltres vam posar una aposta prioritària damunt la taula, que no es va acceptar i em sembla legítim", diu la cap de llista del PSC.

A més, Paneque també creu que els republicans, amb la postura que van anunciar ahir, estan fent que Marta Madrenas sigui alcaldessa en minoria. Perquè la proposta del pacte JxCat-ERC-Guanyem deixa fora de joc els socialistes (a qui Ayats va tancar la porta a cap mena d'acord) però també és inviable, perquè Salellas ja ha dit que el seu serà un "no rotund" a investir Madrenas.