Absolt el seguidor del Girona acusat de refregar-se una bandera espanyola pel cul

El tribunal basa la decisió en un vídeo aportat per la defensa i que es va penjar a Internet

No era ell. Això és el que ha resolt el Jutjat Penal Número 5 de Girona a l'hora d'absoldre Ferran Rodríguez de 21 anys jutjat per ultratge a la bandera espanyola. El noi s'enfrontava a una multa de 3.000 euros per haver-se fregat una bandera espanyola pel cul durant un partit a l'estadi de Montilivi.

El matx va tenir lloc el 15 de juny del 2008 i l'equip local s'enfrontava al Ceuta. Segons recull la sentència, abans de començar el partit, el jove va saltar al terreny de joc i es va dirigir a la graderia contrària. D'allà, va arrencar-ne una bandera espanyola, que els seguidors del Ceuta havien penjat a les tanques publicitàries, i va tornar al sector on hi havia l'afició local.

Allà, com esmenta la sentència, "un individu no identificat va agafar la bandera i va fer gestos grollers amb aquesta, la va llançar a terra i la va trepitjar". Per arribar a aquesta conclusió, la principal prova en què es basa la jutgessa és un vídeo que es va penjar a Internet.

A la imatge es veu un noi, vestit amb samarreta vermella, refregant-se la bandera pel cul. La jutgessa conclou que "tot i la deficient qualitat de la imatge", es distingeix clarament el color de la peça de roba. Com que aquesta no concorda amb la que vestia el processat -primer va dur una samarreta verda i, després, una altra de negra- la sentència l'absol del delicte d'ultratge a la bandera espanyola.

Falta prescrita

El jove Ferran Rodríguez, que té 21 anys, també s'enfrontava a una altra pena de nou mesos de presó per un delicte de resistència a l'autoritat. I és que, quan els Mossos d'Esquadra el van anar a detenir, ell es va negar a identificar-se, va forcejar amb els agents i, fins i tot, va arribar "a aferrar-se a les baranes per evitar que el detinguessin", segons recull la sentència.

El Jutjat Penal 5 de Girona, però, diu que aquests fets no corresponen a un delicte, sinó en tot cas a una falta de desobediència lleu i ofenses a agent de l'autoritat. Tot i això, la sentència també absol l'acusat d'aquesta falta, perquè entre que el cas va entrar al jutjat i fins que es va fixar data per al judici havia passat més de mig any, que és el termini que marca la llei perquè un fet com aquest prescrigui.