Jutgen un seguidor del Girona per refregar-se una bandera espanyola pel cul durant un partit

El fiscal l'acusa d'ultratge als símbols d'Espanya i li demana 3.000 euros de multa i nou mesos de presó

L'exaltació que va viure un aficionat al futbol abans d'un partit a Montilivi podria sortir-li cara. Era el 15 de juny del 2008, cap a dos quarts de sis de la tarda, i els jugadors del Girona FC i del Ceuta estaven a punt de sortir a la gespa. Abans que comencés el matx, però, un seguidor va decidir fer la seva particular jugada.

El jove, Ferran R.P., era seguidor del Girona. El noi va saltar al terreny de joc, es va dirigir a la graderia contrària i va arrencar una bandera espanyola que els seguidors del Ceuta havien penjat damunt una tanca publicitària.

Després, va tornar a la zona on es trobaven els aficionats de l'equip local i allà -segons recull el fiscal- va ser on va començar l'espectacle. L'acusació sosté que el noi va 'escopir damunt la bandera, la va arrugar, va fer veure que la cremava' i, fins i tot, se la va refregar pel cul. El fiscal concreta que 'gairebé uns 5.000 espectadors, que en aquells moments es trobaven a l'estadi de futbol' van poder contemplar l'escena.

A més dels seguidors d'un i altre equip, quatre agents dels Mossos d'Esquadra van veure les contorsions del jove. Pensant que la seva actitud podria constituir 'una infracció penal', segons indica la fiscalia, els agents van optar per identificar el jove.

Feixistes i torturadors

Com que el seguidor s'hi va negar, els mossos 'van demanar-li que els acompanyés', indica l'escrit. Aleshores, l'acusació diu que el noi es va encabritar, que va titllar els agents de 'feixistes catalans i de torturadors', i que per evitar que el detinguessin, es va enfilar a la barana, els hi va llançar puntades de peu i els hi va intentar ventar cops de cap.

El fiscal considera que aquests fets constitueixen un delicte d'ultratge als símbols o emblemes d'Espanya i un altre de resistència a l'autoritat. Per al primer delicte, el ministeri públic sol·licita que s'imposi a Ferran R.P. una multa de 10 euros diaris durant deu mesos; és a dir, 3.000 euros.

Pel segon delicte, el fiscal demana que es condemni el processat a nou mesos de presó. El cas arribarà a judici als Jutjats Penals de Girona les properes setmanes.

Aquest aficionat, però, no serà l'únic que recordarà el partit durant força temps. I és que aquella, futbolísticament parlant, va ser una jornada memorable per al Girona FC i els seus seguidors. L'equip local va guanyar el Ceuta per 1 a 0 i va aconseguir tornar, 49 anys després, a Segona Divisió A.