Paneque (PSC) aposta per dir ''no'' a Madrenas i fer-la fora de l'alcaldia

La cap de llista socialista pressiona ERC i es reunirà amb Guanyem Girona

La cap de llista del PSC a Girona, Sílvia Paneque, entén que els resultats d'aquest 26-M a Girona porten implícit un missatge clar: que la ciutadania ha demanat canvi. I que això passa perquè l'Ajuntament giri cap a les esquerres. "Les dues forces que han guanyat suports són el PSC i Guanyem", ha dit la cap de llista dels socialistes. "Per això, interpretem que la gent demana una redirecció cap a polítiques de progrés", afegeix.

Sílvia Paneque també subratlla que, "si es vol governar per a tota la ciutat", de manera indefectible –"sí o sí", precisa- s'haurà de tenir en compte el PSC. "Hem augmentat el nostre resultat en 3.000 vots respecte al 2015, de manera equilibrada arreu de la ciutat, i hem guanyat a vuit barris; i això mereix que la resta de forces ens tinguin en compte sense exclusions", insisteix.

Per això, Paneque llança un dard cap a ERC i li demana que expliqui "per què" ha decidit vetar-los. Sobretot, sense "ni tan sols" haver-se assegut amb ells a parlar. "Dir que la seva única aposta és un govern de concentració independentista automàticament exclou una part important dels gironins i gironines", ha afirmat la cap de llista.

Per al PSC, amb els resultats d'aquest 26-M a la mà, l'aposta passa per explorar "una opció de canvi i consens, que posi Girona per davant de tot, amb polítiques progressistes i de progrés als barris". Una opció que, segons indiquen fonts del partit, suposa d'entrada dir 'no' a Marta Madrenas i desbancar-la de l'alcaldia.

"Volem explorar primer l'àmbit del canvi i del consens; i si ERC no vol fer-ho, són ells els qui s'han d'explicar", ha dit Paneque. "El PSC de Girona, sempre que no se l'ha exclòs, mai s'ha tancat a res; continuarem parlant amb tothom", ha afegit la cap de llista socialista. "El PSC mai ha posat cordons sanitaris ni barreres, qui ho fa ara són els republicans", ha afirmat.

Demà, reunió amb Salellas

Sílvia Paneque es trobarà demà amb el cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas. Amb qui ja ho ha fet, però, és amb l'alcaldessa en funcions, Marta Madrenas. S'hi ha reunit aquest matí, dins la ronda de contactes que ha encetat Madrenas amb la resta de forces.

"Les dues hem fet un anàlisi global dels resultats, i jo li he traslladat que aquestes municipals han evidenciat que l'alcaldia s'havia deslligat dels barris; i que aquest sentiment d'abandonament s'ha vist reflectit a nivell electoral", ha explicat Paneque. A partir d'aquí, la cap de llista dels socialistes també ha traslladat a Madrenas que, per part del PSC, allò que es vol és explorar "la possibilitat de canvi" i fer un pacte d'esquerres.

L'alcaldessa en funcions i candidata de JxCat ja va dir aquest dilluns que "sempre" havia defensat que un govern fort era millor que un ajuntament en minoria, però que tampoc ho veia "imprescindible". Entre d'altres, perquè durant el mandat que ara es tanca, CiU ja s'havia quedat amb deu dels 25 regidors que aleshores formaven el ple.