Masquef iniciarà una roda de contactes per ''ampliar govern''

No descarta governar en minoria

Junts per Figueres ha guanyat les municipals a Figueres però està lluny de la majoria absoluta que necessitaria. Amb 8 dels 21 regidors del ple, Masquef té dues possibilitats: intentar governar en solitari o bé buscar un pacte amb altres formacions.

El candidat de la formació assegura que en les properes setmanes iniciarà la ronda de contactes amb els partits amb representació però remarca que no té cap pressa i que no descarta, fins i tot, arribar a una investidura sense tenir majoria. Contemplant, així, assumir l'alcaldia com a llista més votada.

Masquef insisteix que no descarta res però que la seva voluntat és, d'entrada, "ampliar govern" per aconseguir un clima de "cordialitat", lluny de les tensions que s'han viscut en les darrers mesos i anys.

Sobre la possibilitat d'un pacte que el desbanqués de l'alcaldia, Masquef diu que un acord a quatre bandes (el necessari per aconseguir els 11 regidors que donen la majoria absoluta) entre ERC (5), PSC (4), Guanyem Figueres (1) i Canviem Figueres (1) seria "antinatural". "La gent s'ha pronunciat d'una manera suficientment clara i no ho entendrien", insisteix.

Masquef recorda també que han superat en gairebé 2.000 vots la segona força, ERC, i que són el partit més votat al 90% de les meses electorals. "Aquestes eleccions han estat també una derrota i el fracàs dels populismes d'extrema dreta i d'extrema esquerra que tant hem combatut", insisteix.

Des d'ERC, la seva candidata, Agnès Lladó, es mostra satisfeta amb els resultats i diu que són la força que més ha pujat en regidors i vots. "Ho valorem de manera positiva perquè creixem i ens consolidem", afirma. Sobre els escenari que s'obren a partir d'ara, diu que "tot està molt obert" i que esperaran que Masquef iniciï la ronda de converses.

El candidat del PSC, Pere Casellas, en canvi, insisteix que són la tercera força i que no descarten cap possibilitat. "Cal calma i tranquil·litat", remarca Casellas. El cap de llista admet que tenien expectatives més altes però que han pujat més de mil vots i que, sigui com sigui, és positiu.