Madrenas (JxCat) obre la porta a pactar a Girona però no descarta governar en minoria

Ha iniciat una ronda de contactes

Marta Madrenas ha assegurat que els nou regidors que JxCat ha fet aquest 26-M a Girona són "un gran resultat". La cap de llista ha posat de relleu que la candidatura que encapçala ha sumat 1.600 vots més que en els comicis del 2015 –aleshores, sota les sigles de CiU- i que el seu projecte de ciutat ha rebut l'aval "de gairebé el 31%" de la ciutadania.
"El nostre projecte és el que s'ha recolzat més, i amb diferència, perquè estem a molts vots respecte als qui ens venen al darrere", ha dit Madrenas. En aquestes municipals, la llista de JxCat ha rebut 13.435 vots, més de 5.000 més que Guanyem Girona, que ha quedat segona força (amb 8.311).

Ara, un cop acabat l'escrutini, Madrenas ja enceta el camí per formar govern a l'Ajuntament. "Perquè és el que hem de fer, perquè hem sigut la llista més votada i la ciutadania no entendria que no fos així", ha afirmat. I d'entrada, l'alcaldessa en funcions no es tanca a cap de les dues opcions que té damunt la taula: buscar la majoria o bé encarar el mandat en minoria.

"És cert que defenso que sempre és més bo un govern fort, però no és absolutament imprescindible", admet la cap de llista de JxCat. I aquí, Madrenas recorda que, de fet, durant més d'un any i mig, a partir que es va trencar la sociovergència a l'Ajuntament de Girona, ha governat en minoria. "Sóc una persona de consensos, he estat capaç d'arribar a acords i això continuarà essent així", afirma.

Reunió amb tots els caps de llista

D'entrada, però, per explorar quines opcions té, l'alcaldessa en funcions ja ha convocat una ronda de contactes amb la resta de caps de llista. I els ha citat a tots ells al seu despatx d'Alcaldia entre avui i demà. "Parlarem amb totes les forces i mirarem quins són els seus plantejaments", ha dit.

En especial, Madrenas vol saber si algunes d'elles –sense precisar quines- continuen amb la mateixa línia que han seguit durant la campanya, en què van dir "coses incertes i gens constructives". "A partir d'aquí, veurem quins acords més ferms o puntuals tindrem per formar el nou govern; però crec que aquest és el moment per tornar a recuperar consensos i acords", afegeix.

L'alcaldessa en funcions afirma que, ara per ara, no té cap "prioritat" a l'hora de fixar un soci prioritari. "La meva obligació és el contracte amb la ciutadania; per això, mirarem que es pugui dur a terme el projecte de ciutat que defensem, i que ha estat el més avalat, mirar quina és la millor fórmula perquè això sigui així", ha reiterat.
 
Marta Madrenas, a priori, doncs, tant s'obre a tancar un pacte estable que li garanteixi majoria, com a encarar aquest mandat en minoria. "Les dues fórmules són possibles, perquè les he viscudes i implementades, i de les dues maneres hem pogut tirar endavant el projecte de ciutat", recorda l'alcaldessa en funcions. A l'hora de parlar amb la resta de forces, la cap de llista de JxCat ja avança que hi anirà "sense sectarismes ideològics" i "de manera honesta"; però això sí, també deixa clar que tothom sap què pensa "en tots sentits". No només de ciutat, sinó també de país. "Faré el que cregui millor per a la ciutadania", conclou.