La porra dels candidats a l'alcaldia de Girona. Qui ha encertat els resultats?

La van fer abans de començar la campanya

L'alcaldessa en funcions i candidata de JxCat va pronosticar que mantindria els deu regidors, però no ha estat així (perquè n'ha perdut un). Sí que ha encertat els quatre d'ERC i els dos de Cs, però s'ha equivocat d'un regidor tant amb el PSC com amb Guanyem Girona. Augurava que cada formació tindria cinc regidors, quan les urnes els n'han acabat donant sis a cadascuna. Per últim, la cap de llista de JxCat creia que Concepció Veray continuaria al ple, però el PP ha perdut l'únic regidor que tenia.

L'alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, empata amb Madrenas a la porra que ha fet l'ACN. També ha comès quatre errors a la travessa. Ha estat massa optimista amb els resultats de la candidatura municipalista (li donava vuit regidors) i s'ha quedat curt tant amb els de JxCat com el PSC (els n'hi donava vuit i cinc, respectivament). L'alcaldable, però, sí que ha clavat els resultats dels republicans i el partit taronja, i també ha encertat que el PP s'hagi quedat sense representació a l'Ajuntament.

També hi ha un empat en el tercer i quart lloc de la porra de l'ACN. Tant la cap de llista del PSC, Sílvia Paneque, com la del PP, Concepció Veray, han comès sis errors. La socialista només donava sis regidors a JxCat, per una banda, i per l'altra s'ha passat d'optimista tant amb la seva candidatura com amb els resultats d'ERC. Preveia que els socialistes fossin primera força amb set regidors, i que els republicans passessin a ser la tercera amb sis cadires del ple. Paneque, però, ha clavat els resultats de Guanyem Girona, Cs i el PP.

Per la seva banda, la popular Concepció Veray augurava un empat a set regidors de JxCat i Guanyem. A més, no creia que ERC mantingués els resultats assolits el 2015 (li donava tres regidors). La cap de llista del PP, curiosament, també creia que el partit taronja obtindria millors resultats (tres regidors) dels que ha acabat obtenint. I finalment, creia que ella també s'asseuria al ple durant aquest mandat 2019-2023.

De nou, un altre empat

I novament, també hi ha un altre empat en el cinquè i sisè lloc: el dels alcaldables d'ERC Quim Ayats, i de Cs Daniel Pamplona. D'entrada, Ayats ja s'emporta quatre errors perquè era exageradament optimista amb els seus resultats (de fet, preveia que ERC doblés regidors i arribés als vuit). L'alcaldable republicà només ha encertat els resultats de Cs i el PP i s'ha quedat per sota amb els de tota la resta de forces (a JxCat li donava set regidors i preveia que tant Guanyem Girona com el PSC en traguessin cinc).

Per últim, Daniel Pamplona s'ha quedat curt amb els resultats que han assolit JxCat, Guanyem Girona i el PSC aquest 26-M. Els hi donava vuit, quatre i cinc regidors respectivament. Curiosament, també preveia que ERC arribaria a treure cinc regidors i que la seva candidatura també pujaria. Donava tres regidors a Cs. Per últim, és l'únic dels alcaldables que havia vaticinat que Girona-En Comú Podem (ECP) tindria representació. En concret, li donava dos regidors. Pel què fa al PP, Daniel Pamplona ja augurava que es quedaria fora de l'Ajuntament.