Jaume Dulsat (JxCat) torna a guanyar a Lloret amb un regidor més

El PP i Podemos es queden fora

El candidat de Junts per Lloret, Jaume Dulsat, ha revalidat la victòria a les municipals de Lloret de Mar. La formació ha aconseguit set regidors, un més que als comicis del 2015 i s'ha situat al nivell del 2015. El segueixen de ben a prop els que han estat durant aquest mandat els seus socis de govern: ERC i PSC. Els socialistes han passat de tres a cinc regidors i Esquerra n'ha sumat un més i s'ha quedat amb tres.
Els bons resultats que han aconseguit aquests dues formacions podrien afavorir una reedició del pacte. Amb l'absència destacada de MILLOR, que no s'ha presentat a aquestes eleccions, Lloret En Comú ha aconseguit mantenir els dos edils que tenia i Cs ha aconseguit un regidor més i ja en suma tres. Força Lloret, que lidera Maria Lluïsa Baltrons i que anava de número 4 per CiU el 2015, ha aconseguit un regidor. El PP i Podemos, que tenien un edil cadascun, s'han quedat fora del plenari. Tot plegat en unes eleccions que han tingut una participació del 54,39%, un punt i mig per sobre de la del 2015.
 
A les eleccions del 2015 Jaume Dulsat va aconseguir la victòria amb sis regidors (el 22,84% dels vots), un menys que en els comicis de 2011. En segona posició hi havia el Moviment Independent de Lloret (MILLOR) que va aconseguir cinc regidors. El seguia el PSC amb tres regidors, mentre que ERC, ICV i Cs en van obtenir dos cadascun. Era la primera vegada que el partit taronja entrava al consistori. El PP i En Lloret Sí, Se Puede tancaven les forces amb representació amb un regidor cada un.

La fragmentació del consistori va forçar Dulsat a buscar un pacte de govern amb altres formacions que li garantissin la majoria absoluta (assegurant-se onze vots dels 21 que té el ple). CiU va trobar en el PSC i ERC els socis de viatge al llarg de tot el mandat. Una triple aliança que no van trencar ni les tensions per l'1 d'octubre ni l'aplicació del 155.

Però els casos de corrupció en què s'ha vist immers el PP sí que li han passat factura a Lloret. El seu únic regidor, Enric Martínez, abandonava la militància al març del 2016 i passava a ser no adscrit. Ara, en aquestes municipals, Martínez s'ha convertit en el cap de llista d'Independents per Lloret.

Per la seva banda, la quarta tinenta d'alcalde, Maria Lluïsa Baltrons, va decidir abandonar el PDeCAT i enfrontar-se cara a cara amb Dulsat en aquestes municipals. Ara, com a cap de llista de Força Lloret, un partit municipalista que s'ha presentat per primera vegada als comicis aquest 26-M. Per contra, el MILLOR –fins ara, principal grup a l'oposició- ha decidit no concórrer a les eleccions. I l'últim canvi ha arribat per la banda d'En Lloret Sí, Se Puede. El fins ara regidor d'aquesta formació que es transforma en Podemos, Paulino Gracia, ha passat a ser el cap de llista de Som Alternativa, la formació que ha creat Albano Dante Fachín.
 
En aquestes eleccions, a Lloret de Mar s'hi han presentat fins a dotze candidatures diferents. Independents per Lloret, el Partit Independent d'Acció Innovadora i Som Alternativa Lloret de Mar han aconseguit representació. Podemos (abans En Lloret Sí, Se Puede) i el PP, que tenien un edil cadascun, han quedat fora del plenari.