Masquef (JxCat) manté l'alcaldia de Figueres amb 8 regidors

El segueix Lladó (ERC) amb 5 edils

El candidat de Junts per Catalunya - Figueres (Alt Empordà), Jordi Masquef, ha aconseguit revalidar l'alcaldia pel seu partit malgrat el terrabastall que va experimentar el PDeCAT en el transcurs d'aquest últim mandat amb l'erràtic govern de Marta Felip que va trencar el pacte amb el PSC i van sortir del govern els dos regidors d'Unió (per tornar posteriorment). Amb tot, no li ha estat possible obtenir la majoria absoluta i li caldrà pactar amb algun partit o bé governar amb minoria, ja que s'ha quedat amb 8 regidors (un més que el 2015)

Pel que fa a la resta de resultats el segueixen l'ERC d'Agnès Lladó que ha obtingut 5 regidors, dos més que els obtinguts les passades eleccions. Després s'hi troba el PSC de Pere Casellas que ha crescut passant de 3 a 4 regidors, Ciutadans amb 2, Guanyem Figueres amb 1 i Canviem Figueres també amb 1.

Amb tot, el Partit Popular ha perdut representació i la candidata Maria Àngels Olmedo queda fora del consistori. Els populars portaven anys encadenant mals resultats, passant dels 3 regidors el 2011 als 2 del 2015 i la seva desaparició aquest 2019.

En aquestes eleccions s'hi han presentat fins a 10 llistes. De les que s'hi ha presentat per primera vegada, només Canviem Figueres ha obtingut representació. Aixequem Figueres, Veïns Figueres-FIC i Vox no han aconseguit entrar al plenari.