Entre l'any 1996 i 1997 Ferran Adrià va posar blanc sobre negre moltes de les seves reflexions sobre els fogons, des de receptes i noves tècniques d'avantguarda fins a dissertacions sobre la creativitat i la originalitat a la cuina. Materials, aliments, maquinària, tècniques de cocció, varietat d'espumes, el món del fred o les preparacions bàsiques, són alguns dels molts secrets que desvetlla aquest manuscrit.
Ho va fer a mà, amb bolígrafs i papers diferents, que no amaguen les correccions que el propi cuiner anava introduint als seus apunts. En total, 150 folis escrits per qui passa per ser el millor cuiner del món i que ara es troben a la casa de subhastes 'La suite', per ser subhastats el proper dissabte 14 de maig.
Segons ha explicat la propietària de 'La suite Subastas', Beatriz du Breuil, el manuscrit va arribar a les seves mans una mica "per sort", i donada la bona relació que mantenen amb Eduard Roger, que el mateix 14 de maig subhastarà aquí una col·lecció de quadres que van ser exposats durant anys al restaurant 'Bel Air' de Barcelona.
Roger va heredar el manuscrit de la seva mare, Antònia Camí, a qui Adrià li havia regalat pels seus vuitanta anys com a mostra d'agraïment a la seva família per l'ajuda prestada en els inicis del seu camí com a cuiner
Sobre el preu d'aquest material, du Breuil ha subratllat la dificultat de fixar la quantitat "de sortida". L'argument és que no es tracta d'una obra d'art, malgrat que sí és una obra única, i d'un personatge reconegut internacionalment. El preu amb què sortirà a subhasta serà de vint mil euros i, segons du Breuil, "pot valdre el que sigui perquè Ferran Adrià traspassa fronteres. Esperem que es vengui a un bon preu i que tothom estigui content', ha expressat.
El dia de la subhasta aquesta casa també vendrà allò que ofereix habitualment -antiguitats, llibres il·llustrats, pintura i objectes diversos- així com la col·lecció del restaurant Bel-Air.
Ho va fer a mà, amb bolígrafs i papers diferents, que no amaguen les correccions que el propi cuiner anava introduint als seus apunts. En total, 150 folis escrits per qui passa per ser el millor cuiner del món i que ara es troben a la casa de subhastes 'La suite', per ser subhastats el proper dissabte 14 de maig.
Segons ha explicat la propietària de 'La suite Subastas', Beatriz du Breuil, el manuscrit va arribar a les seves mans una mica "per sort", i donada la bona relació que mantenen amb Eduard Roger, que el mateix 14 de maig subhastarà aquí una col·lecció de quadres que van ser exposats durant anys al restaurant 'Bel Air' de Barcelona.
Roger va heredar el manuscrit de la seva mare, Antònia Camí, a qui Adrià li havia regalat pels seus vuitanta anys com a mostra d'agraïment a la seva família per l'ajuda prestada en els inicis del seu camí com a cuiner
Sobre el preu d'aquest material, du Breuil ha subratllat la dificultat de fixar la quantitat "de sortida". L'argument és que no es tracta d'una obra d'art, malgrat que sí és una obra única, i d'un personatge reconegut internacionalment. El preu amb què sortirà a subhasta serà de vint mil euros i, segons du Breuil, "pot valdre el que sigui perquè Ferran Adrià traspassa fronteres. Esperem que es vengui a un bon preu i que tothom estigui content', ha expressat.
El dia de la subhasta aquesta casa també vendrà allò que ofereix habitualment -antiguitats, llibres il·llustrats, pintura i objectes diversos- així com la col·lecció del restaurant Bel-Air.