El PSC de Figueres vol una segona biblioteca i reformar el Museu Empordà

Casellas diu voler convertir la ciutat en un referent en el turisme cultural

El PSC de Figueres (Alt Empordà) vol convertir la ciutat en un focus cultural molt potent en els pròxims anys. Per aconseguir-ho, la candidatura encapçalada per Pere Casellas té a punt diverses mesures com ara la construcció de la segona biblioteca de la ciutat. Aquest nou equipament s’ubicaria a la zona del Parc de les Aigües, comptaria amb 2.400 metres quadrats útils i serviria per incloure-hi els arxius municipal i comarcal.

El socialista argumenta que “l’actual biblioteca Fages de Climent fa temps que ha quedat petita i han existit diversos projectes al voltant d’aquest equipament, fins i tot, l’ampliació de l’actual, cosa que no descartem en absolut, però això hauria d’estar supeditat a la construcció d’un segona biblioteca a la zona nord”. Per l’alcaldable socialista el nou equipament respondria als criteris de proximitat amb diversos centres educatius i a la necessitat que el 80% dels figuerencs tinguin una biblioteca a menys de 15 minuts a peu. A més, la ubicació proposada “permetria revitalitzar culturalment aquella zona”.

Figueres també necessita posar en valor el Museu de l’Empordà, per això, es proposa la millora de les seves instal·lacions, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, l’increment de la superfície expositiva i la millora dels espais d’emmagatzematge. Pel cap de llista “cal posar ordre també en els equipaments culturals perquè estiguin en perfecte estat d’ús i dins la normativa en matèria de seguretat”. El candidat del PSC també ha parlat de la rehabilitació de la Casa Natal de Dalí per potenciar el triangle Museu de l’Empordà, Casa Empordà i Casa Natal i aposta per buscar la col·laboració de la Fundació.

Amb tot, el PSC vol recuperar la feina engegada al principi d’aquest mandat que, segons l’exregidor de Cultura i candidat socialista, Alfons Martínez, “el govern s’ha encarregat de desfer, congelar o anul·lar sempre que ha pogut”. Per això, l’equip de Casellas vol recuperar el Pla de Cultura participatiu abandonat per MARTA FELIP i fer una planificació i coordinació de l’àrea de Cultura amb altres àrees de l’Ajuntament, operadors culturals, entitats i museus. També es vol una gestió dels projectes de manera compartida amb els altres actors culturals, reforçant el paper de les entitats.

Per la candidatura és essencial un equilibri entre els recursos que es destinen a l’àrea de Cultura i la seva estructura de funcionament (plantilla de personal). Cal a més, “comptar amb estudis de costos seriosos per poder confeccionar pressupostos”. Totes aquestes mesures persegueixen un únic objectiu diu Casellas: “Posar Figueres on es mereix i convertir la ciutat en un centre cultural potent i equilibrat i per això, només cal ordre i fer la feina ben feta”.