Els sindicats denuncien que el director d'Empresa i Ocupació a Girona els dóna llargues

CCOO i UGT denuncien que el Govern actua amb "imposicions i poc diàleg"

Els responsables dels sindicats majoritaris a Girona, CCOO i UGT, han criticat públicament que el responsables del departament encarregat de l'ocupació laboral encara no s'hagi trobat amb ells per asseure's en una reunió de treball. "Volem explicar-li quina és la situació a Girona i posar-nos a treballar plegats", ha manifestat la secretària general de la UGT, Dolors Bassa, que reconeix que Girona és l'única demarcació en aquesta situació ja que el seu sindicat sí s'ha trobat amb els director territorials a Lleida i Tarragona.

Bassa ha explicat que ha esperat fins a què es complissin els 100 dies de Govern però que, després d'això, se li ha anul·lat la cita formal que tenia prevista per aquest dimecres. "Hi ha imposicions i poc diàleg i prova d'això és que encara no ens haguem pogut asseure per treballar amb el director territorial, el senyor Christian Serarols", ha manifestat.

Per la seva banda, el responsable de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, ha explicat que només s'han trobat en una ocasió amb Serarols "per tractar un problema concret" però ha assegurat que comparteixen el sentiment de la UGT i que no veuen "ganes de col·laborar" del departament. "No s'estan generant oportunitats de treball, l'acció de govern provoca paràlisis", ha dit Compte.

Les retallades, "un motiu més per manifestar-se"

Els sindicats han fet aquesta denúncia pública pocs dies abans de la tradicional manifestació del Primer de Maig. Aquest any la festivitat cau en diumenge però els sindicats confien que això no resti assistents a la manifestació. Les retallades que està impulsant el Govern són, pels sindicats, un motiu més per a manifestar-se el pròxim diumenge.

La secretària general de la UGT, Dolors Bassa, ha dit que no es poden retallar de la mateixa manera serveis bàsics com l'Educació i la Sanitat i que esperen que les persones afectades d'aquests sectors concorrin a la manifestació. Per la seva banda, Compte ha remarcat que no només es tracta de fer una defensa dels llocs de treball públics sinó de defensar "un estat del benestar que trontolla".

La manifestació començarà al migdia a la plaça independència i tindrà com a punt final la plaça del Vi, seguint el mateix recorregut de tots els anys. Des de la UGT, Bassa ha reflexionat entorn la precarietat laboral de moltes persones que fa que estiguin "resignades i espantades" a l'hora de manifestar-se. "Anem pel mal camí, és important la pressió que es pugui fer des del carrer i la societat", ha remarcat el secretari general de CCOO, Bartomeu Compte.