Els pisos que han quedat buits a Girona amb el trasllat a la nova seu del govern seran subhastats

La decisió afecta quatre immobles, repartits per la ciutat, on hi havia serveis del PTOP, Economia o el despatx del delegat

La nova seu unificada de la Generalitat a Girona, a l'edifici de l'antic hospital de Santa Caterina, es va inaugurar l'any passat després de més de cinc anys d'obres. En total, es van invertir 34 milions d'euros (MEUR) per rehabilitar l'edifici i construir-hi un annex amb noves dependències, entre les quals hi havia la Llibreria de la Generalitat o la nova oficina d'atenció ciutadana, des d'on es poden fer fins a 625 tràmits.

El trasllat dels diferents departaments a la nova seu va començar ara fa justament un any, pels volts de Sant Jordi, i va durar uns dos mesos. En total, a la seu unificada hi treballen 850 persones. L'immens edifici concentra els serveis territorials de tots els departaments, excepte Justícia i Cultura, tot i que aquest darrer també s'hi traslladarà en breu a conseqüència de la plaga de tèrmits que afecta el Palau Solterra.

La nova seu va permetre unificar a Pompeu Fabra tots els diferents serveis que la Generalitat tenia esquitxats per la ciutat. Amb el trasllat, els despatxos, immobles i pisos on abans hi havia dependències del Govern van quedar buits. Alguns d'aquests immobles eren de lloguer, però el Govern també en tenia d'altres en propietat.

Ara, la vicepresidenta Joana Ortega ha anunciat que la Generalitat traurà a subhasta els immobles públics que han quedat buits. En resposta a una pregunta adreçada a la Mesa del Parlament pel diputat del PP Enric Millo, la vicepresidenta respon per escrit que la subhasta dels immobles que s'han desallotjat es portarà a terme "un cop quedi contrastada la seva innecessarietat per a d'altres activitats pròpies de la Generalitat de Catalunya".

Repartits arreu de la ciutat

En aquests moments, la Generalitat té en propietat quatre immobles, repartits arreu de la ciutat, que van quedar buits amb la unificació a la nova seu de Pompeu Fabra. En concret, es tracta d'un pis situat al número 14 del carrer Juli Garreta, de l'edifici que ocupa els números 50 i 52 del carrer Migdia, del número 2 de Cristòfol Grober, i de dos pisos situats al número 9 de l'avinguda Jaume I.

Anteriorment, en aquests despatxos i immobles s'hi trobaven serveis dels aleshores departaments de Política Territorial, Universitats i Empresa, Acció Social o Ciutadania, Governació i Administracions Públiques o Vicepresidència. Entre d'altres, els edificis acollien les dependències d'Urbanisme a Girona, de l'Agència Catalana del Consum, de l'Institut Català de les Dones, la secció d'Energia i Mines o -fins i tot- el despatx del delegat del Govern.