Ayats (ERC): ''Girona ha de ser la punta de llança de la República catalana''

Jon Iñarritu ha donat suport al candidat republicà

El diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu ha donat suport a la candidatura d’Esquerra Girona que encapçala, Quim Ayats, a l’acte “Impulsem Girona” celebrat al local de campanya a la plaça Mercaders. El candidat d’Esquerra Girona, Quim Ayats, ha destacat durant el cafè celebrat amb la militància i el diputat que “Girona ha de ser la punta de llança de la República catalana.”

“Volem una ciutat impregnada dels valors republicans i això vol dir que es garanteixi la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el treball digne, la llibertat i la democràcia”, ha afirmat Ayats, que ha compartit aquesta última legislatura com a membre del Senat amb Iñarritu .

El candidat republicà ha dit que Esquerra seguirà el camí “amb tota la fermesa” perquè “voler un estat propi no és un caprici, és una necessitat per donar resposta a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania.”

“Decidir democràticament el futur del país només està a les mans del ciutadans de Catalunya”, ha afegit Ayats.

El diputat d’EH Bildu ha subratllat que “Catalunya té una gran oportunitat” que és portar un pres polític com l’Oriol Junqueras a Europa.

“Una persona injustament empresonada que és un referent del pacifisme, el civisme i la democràcia. És vital la internacionalització perquè Europa no es pot permetre l'abús i l'arbitrarietat que esteu vivint a Catalunya”, ha afegit.

Iñarritu ha conclòs que aquest el diumenge 26 de maig “s’ha de tenyir de groc una altra vegada a Catalunya, i de verd a Euskal Herria i això és la nostra força”.

“Això va de votar i qui té un problema amb la democràcia és l'estat espanyol”, ha sentenciat el diputat.