Una jove denunciada per pressumptes amenaces a l'alcaldessa de Salt es presenta a les eleccions

Maria del Carmen Martínez fitxa per MSR i assenyala a la immigració com a font de problemes

  • Denúncia a Mª del Carmen per suposadament insultar i amenaçar Iolanda Pineda © AG
    Denúncia a Mª del Carmen per suposadament insultar i amenaçar Iolanda Pineda © AG
  • Maria del Carmen Martínez en un moment de la manifestació del 21 de març © YouTube
    Maria del Carmen Martínez en un moment de la manifestació del 21 de març © YouTube
(Última ampliació 13:09h 21/04/11)

"Salt s'ha convertit en un laboratori social degut a l'aplicació de polítiques a favor de la immigració recolzades pel govern del PSC", amb aquesta premissa es presenta a el partit Movimiento Social Republicano (MSR) a Salt de la mà de Maria del Carmen Martínez, la qual va ser denunciada el passat 15 d'abril per presumptament insultar i amenaçar a l'alcaldessa del municipi, Iolanda Pineda (PSC) en el transcurs de la manifestació del 21 de març. En unes imatges recollides a YouTube es pot observar a la jove erigint-se per damunt els manifestants i cridant irada contra la situació que al seu entendre es viu al municipi.

En dos comunicats emesos avui, un per part del partit i un altre signat pels "Amics de May", expliquen que "s'ha menyspreat les necessitats dels veïns autòctons, mentre que s'ha fomentat la inserció i integració dels immigrants, amb uns resultats nefastos". Amb tot, també expliquen que gran part dels problemes que pateix Salt pel que fa a la inseguretat ciutadana ve motivada per l'elevat nombre d'estrangers. Contràriament a això apunten que "nosaltres no som anti-islamistes, només volem conservar la nostra cultura" i afegeixen que "la culpa del conflicte no és dels immigrants ni de les seves cultures, sinó dels polítics que ens els han ficat amb calçador". 

El PSC rebutja el racisme 
 
Per la seva banda el PSC de Salt ha manifestat aquest matí que en cap cas pactarà amb cap llista de caràcter racista. Els socialistes han pres aquesta decisió al considerar que "aquest fet posaria en risc la fràgil convivència de Salt i destrossaria el treball de futur que s’ha construït en aquesta legislatura". Amb tot, el PSC de Salt creu que ara "no es pot permetre fer cap pas enrere en la lluita per viure en pau i bé, en la lluita constant per la convivència i per la construcció d’un futur millor".

Finalment els socialistes llancen un missatge i asseguren que Plataforma per Catalunya (PxC), Movimiento Social Republicano (MSR) i Gent Per Salt (GPS) "són partits de caràcter racista que amenacen l’esperança de futur de la població".

GPS respon

Gent per Salt (GPS) ha enviat un comunicat responent a les afirmacions fetes pel PSC i han dit irònicament que es consideren "la serp dins el jardí de l'Edèn i votar-nos suposa la destrucció del paradís de convivència i harmonia de que gaudim a Salt". GPS denuncia el pla ARU, la inseguretat ciutadana que es viu al municipi i afirma que només representen una amenaça "pels que avui en dia gestionen el poble".