Denuncien una ''pluja de trets'' fora dels límits de la base militar de Sant Climent Sescebes

Uns veïns van rebre projectils a 100 metres de casa seva

Un grup de veïns del municipi de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) han denunciat que els soldats de la base militar Álvarez de Castro, ubicada dins el terme municipal, van superar ahir els límits del camp de tir.

Els fets van tenir lloc en el transcurs de les sis de la tarda quan una pluja de projectils va impactar en un terreny situat a tant sols 100 metres d'un grup d'habitatges.

Durant tota la tarda es van celebrar les ja habituals pràctiques de tir però, en aquesta ocasió, els denunciants asseguren que "es van haver de refugiar".

En un primer moment van trucar al 112 per alertar dels fets i posteriorment han entrat una instància a l'Ajuntament de Sant Climent.

Allà expliquen com la parella es trobava treballant al camp amb els seus fills quan, de cop i volta, un grup de militars van començar a disparar des de dalt del turó en la seva direcció. "La meva companya va sentir els xiulets i després l'impacte (dels projectils) contra els arbres. La part superior d'un tronc va caure fruit de l'impacte", narren en el seu escrit.

Per la seva banda, l'alcaldessa del municipi, Olga Carbonell, ha explicat en declaracions a aquest diari que aquest matí s'ha posat en contacte amb els responsables de la base militar i els ha interpel·lat sobre l'incident. Amb tot, aquests li han desmentit els fets i assegurat que "estaven disparant just en direcció contrària al camp on s'ha denunciat aquesta suposada pluja de projectils".

Altres episodis similars

De fet, aquest no és el primer cop que hi ha projectils que s'escapen dels límits de la base militar. A l'octubre del 2015, també va passar un episodi similar. En aquest cas, els impactes van caure en boscos d'Espolla (Alt Empordà), a escassos 200 metres d'un mas de la zona d'Els Vilars. En aquella ocasió, els veïns van trobar més d'una dotzena d'impactes, arbres trencats i nombrosos casquets de morter dispersos per la muntanya.

La membre de la plataforma Alto El Foc a l'Albera, Barbara Magugliani, diu que han viscut situacions similars però que aquesta vegada els ha sorprès perquè "sembla com si aquest cop disparessin contra el poble". Magugliani diu que creuen que ha estat un error que "fa por " i recorda que en aquesta zona, a més de veïns, ella regenta una casa rural. "He de dir als meus clients que no poden sortir al riu perquè pot passar això?, es pregunta.