Madrenas aposta per parc de salut a Domeny amb el nou Trueta

Vol prioritzar l'entesa amb la UdG

La candidata de Junts per Catalunya – Girona, Marta Madrenas, es mostra ferma i convençuda que la millor opció per Girona i la seva àrea urbana és que el nou Hospital Universitari Doctor Josep Trueta i el campus de salut que hi ha d’anar associat es construeixi a la zona nord de la ciutat. “És la millor opció per als pacients i per a les seves famílies, i també és el millor pel territori, perquè no podem concentrar en un únic punt tots els equipaments sanitaris de la regió, i també per garantir equilibri urbanístic de l’àrea urbana”, ha manifestat.

Madrenas ha destacat que l'aposta de Junts per Catalunya - Girona és la de convertir Domeny en un parc de salut on els eixos vertebradors siguin l'atenció al malalt, la formació i la investigació en aquest àmbit. Per això prioritza l'entesa amb la Universitat de Girona, per convertir aquest parc en un motor per a la ciutat.

L’aposta de la llista de Junts per Catalunya – Girona és tenir un Hospital Trueta d'alt nivell, de referència, amb alta tecnologia, que atengui aquells pacients que necessiten allò que no els poden donar els hospitals comarcals. I un Parc Hospitalari Martí i Julià a Salt que sigui l'autèntic hospital comarcal del Gironès i la Selva interior, i s'hi potenciïn els serveis de proximitat. Es tracta, doncs, de dos conceptes d'hospital diferents, amb pacients i necessitats diferents, i que, per tant, necessiten cadascun el seu espai propi. "Cal fer el nou Trueta, és la gran inversió pendent de la Generalitat a la ciutat, i per això continuarem treballant per accelerar en la mesura del possible el projecte i la seva construcció, pensant en els pacients i els seus familiars", ha dit.

“A Girona volem liderar el repte sanitari que suposa per a la demarcació el nou Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. Però també volem liderar una visió global de l'àrea urbana: amb aquest equipament al nord, equilibrem els creixements urbans i de serveis que s'estan produint els darrers anys al sud. L'actual Santa Caterina, la futura Clínica Girona o nous centres comercials previstos són en aquest àmbit, i ni la ciutat ni l'àrea urbana es poden permetre desertitzar el nord d'equipaments moderns i de referencia”, asegura l’alcaldessa i cap de llista Marta Madrenas, que afegeix: “Domeny és el lloc adequat on construir el nou hospital Trueta: per l'assistència sanitària, per la mobilitat, per l'increment de facilitats per a treballadors i usuaris, per terminis, per la projecció de la ciutat i per garantir l'equilibri de l'àrea urbana”.

La cap de llista de Junts per Catalunya – Girona ha recordat que com a alcaldessa va encarregar un estudi sobre la viabilitat de Domeny com a emplaçament del futur Trueta i tot el parc de salut. L'estudi va ser contundent en l'afirmació que aquests terrenys són idonis per aquest futur gran equipament.