ERC de Girona vol fomentar la producció cultural de petit format als centres cívics

Vol que serveixi com a eina de cohesió social

ERC a Girona vol fer de la cultura la principal eina de cohesió social fomentant la producció de petit format de nous creadors i artistes, oferint-los un espai digne i obert on es pugui visualitzar la seva obra, com per exemple els centres cívics. En concret, el Pla de Treball 2019-2023 recull 27 accions per garantir un accés lliure i universal a la cultura.

El candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha manifestat durant la passejada que ha fet amb la diputada Najat Driouech que és “imprescindible potenciar la pràctica i el gaudi de la cultura en totes les seves formes, fomentar la conservació i l’accés al patrimoni cultural i garantir el creixement i qualitat de la producció cultural.”

“Girona sóm un a societat amb una gran diversitat cultural. Per exemple, al barri de Can Gibert del Pla - Santa Eugènia,hi trobem persones de79 nacionalitats diferents i, això és un riquesa de la nostra ciutat. I on tots hi guanyem si som capaços de connectar i creuar les diferent cultures dels barris”, ha afegit la número 10 de la llista, Bouchra Benlamin.

Esquerra entén que l’actual model de promoció de la ciutat a través de grans festivals no té prou retorn al bé comú de la ciutat i, en canvi, veu primordial fer arribar la cultura a tots els barris de la ciutat. “Hem d’impregnar culturalment Girona d’est a oest i de nord a sud”, ha subratllat Ayats.

En aquest sentit, el candidat republicà ha apuntat que treballaran perquè els festivals que es fan a la ciutat “tinguin un retorn a la ciutadania a través de la promoció en la creació i la producció cultural, i l’apropament de la cultura a altres públics.”

Esquerra Girona inclou també, en el seu Pla de Treball 2019-2023, obrir els festivals de la ciutat a la presència d’orígens diversos per fomentar la interculturalitat.

“Cal anar cap a un nou model cultural més social i que representi el conjunt de la ciutadania de Girona, per això considerem fonamental promoure la diversitat i la interculturalitat en la quotidianitat de la ciutat”, ha manifestat.

Esquerra vol acostar la cultura als col·lectius amb més dificultats, per això s’inclou al document de treball el compromís de “facilitar l’accessibilitat a la cultura de les persones amb discapacitat o diversitat funcional, incorporant al programa els principals teatres i museus de la ciutat.”

Esquerra Republicana a Girona presenta pel pròxim mandat un total de 400 mesures que posen l’accent en els barris, i els seus veïns i veïnes, amb l‘objectiu de millorar la qualitat de vida de tothom.