Citen a declarar més de 60 testimonis pels assassinats d'ancians al geriàtric 'La Caritat'

A més de treballadors, familiars dels avis, psiquiatres i els pares del zelador, el jutjat tornarà a prendre declaració a Joan Vila

Durant sis dies passaran pels Jutjats d'Olot 63 testimonis i el mateix Joan Vila, que declarà per tercera vegada en seu judicial. El jutge els prendrà declaració als testimonis tant al matí com a la tarda. El primer dia serà el 13 de maig quan prestaran declaració treballadors del geriàtric i també alguns familiars de les víctimes. En total aquest dia declararan 12 persones.

Entre el 17 i el 18 de maig declararan 22 persones, onze cada dia. Entre els testimonis hi ha treballadors així com familiars d'alguns ancians que van morir a la Caritat i també infermers. El quart dia de declaracions serà el 20 de maig quan passaran pels Jutjats d'Olot nou testimonis més: metges que van certificar les morts d'alguns ancians, el director del geriàtric, familiars de les víctimes i també el psiquiatre de Joan Vila.

El dia 24 declararan sis testimonis entre els quals hi ha els pares de Joan Vila i el zelador mateix, a qui el jutge ha tornat a citar a declarar per esclarir alguns aspectes del cas. També declararan forenses i psiquiatres que han intervingut en el procés. Finalment, el 27 de maig declararan els darrers 14 testimonis, tots familiars de les suposades víctimes del zelador.

El zelador del geriàtric La Caritat d'Olot, Joan Vila, ha confessat haver "ajudat a morir" onze avis de la residència i està en presó des que el cas es va destapar.