'Yes we Spain', el nou espectacle de Carlos Latre que s'estrena a Girona

Girona és la primera parada de la gira catalana que durà l'obra també a Barcelona i Tarragona

Carlos Latre va saltar a la fama quan va començar a aparèixer a la televisió de la mà de Xavier Sardà a 'Crónicas Marcianas'. Des de llavors, les seves incursions a la televisió i la ràdio han estat moltes i, actualment, el públic català li reconeix especialment la seva participació a programes com 'Cracòvia' de TV3 on ha fet famosos personatges com Tamudo, Messi o l'expresident del Barça, Josep Lluís Núñez.

Molts dels personatges que Latre representa a la televisió seran protagonistes de l'obra 'Yes we Spain' que farà la primera parada en la gira catalana a Girona, els dies 29 i 30 d'abril. L'espectacle ja s'ha vist a Mallorca -on va exhaurir entrades-, A Coruña, València i Logronyo amb èxit de públic. Per a preparar-lo, Latre ha hagut de fer cinc mesos de preparació física i també ha rebut classes de cant. L'actor canta, balla, imita i dona vida a més de 70 personatges. Segons ha explicat Latre, ha hagut de fer una feina addicional per humanitzar els personatges i dotar-los d'una manera característica de moure's i comportar-se.

Sobre l'escenari Latre s'enfronta en solitari a una història en la qual hi participen més de 70 personatges tan diferents com José Luís Rodríguez, Belén Estéban, Josep Lluís Núñez, Barack Obama o la duquesa d'Alba, entre molts altres. A més, Latre ha explicat que a cada lloc on porta l'espectacle -que barreja castellà i català- incorpora personatges de la zona. La il·luminació i la música són els elements que ajuden l'actor a crear un fil argumental i que l'espectador pugui adonar-se que hi ha una història que té un inici i un final.

Per l'actor, aquest és l'espectacle "més complicat però més satisfactori" que han fet fins ara. Per ajudar-se en la direcció teatral, Latre compta amb els directors Joan Lluís Bozzo i Jordi Casanovas. "No és un espectacle on van apareixent personatges que no van lligats sinó que s'explica una història, hi ha un fil argumental", ha destacat Latre.

La història parteix d'una hipotètica fallida a l'Estat de la qual només el pot rescatar el president nord-americà Barack Obama. Davant la visita del president, els personatges de la vida política, esportiva, cultural i social volen estar a primera fila per demostrar a Obama perquè són destacats en el seu àmbit. A partir d'aquí, es dóna vida a una història "molt boja i irreverent" -segons Latre.

Després de passar per Girona, l'espectacle farà estada al teatre Coliseum de Barcelona i també anirà a Tarragona.