Unió Democràtica priva Xavi Roca de formar part de la llista de CiU a Sant Feliu de Guíxols

L'expresident d'Unió de Joves de les comarques gironines ha rebut pressions pel seu tarannà independentista

Finalment Xavi Roca no entrarà a formar part de la llista de CiU a Sant Feliu de Guíxols, ni tan sols en qualitat d'independent. Les pressions rebudes per part de la cúpula d'Unió Democràtica al cap de llista de Convergència, Joan Alfons Albó, l'han portat a rebutjar l'entrada del fins fa poc president d'Unió de Joves de les comarques gironines. 

Roca, de marcat perfil independentista, va ser durament pressionat perquè abandonés la presidència i el passat 15 de març va decidir estripar el carnet de militància amb UDC. Aquest fet va venir motivat perquè la secció local de Sant Feliu de Guíxols li van fer el buit i no el van convocar en una jornada municipalista convocada pel partit, fruit de les interferències d'UDC. Davant d'aquesta situació, Roca va arribar a la conclusió que dins d'UDC no hi tenia més recorregut i es va donar de baixa. Actualment desenvolupava les tasques de cap de premsa a la candidatura d'Albó i s'havia convertit en la seva mà dreta. El mateix candidat posava a l'alça el valor de l'independentista en unes declaracions a Ràdio Sant Feliu fetes un mes enrere on explicava que "amb en Xavi fa un any hi discrepava moltíssim i segurament he de reconèixer que sense massa fonament. Ara però, que fa temps que treballem junts, per mi és un gran col·laborador i una peça fonamental de l'equip. De manera que independentment de la via que faci amb el tema d'Unió, estarà dins de la llista per sortir elegit regidor. Té totes qualitats que ens fan falta dins de Sant Feliu. En el meu equip hi haurà en Xavi, com a membre d'Unió, de Convergència o Independent, m'és igual", va dir. 

Així i tot, les noves pressions exercides pel sector afí a Josep Antoni Duran i Lleida han obligat al cap de llista de CiU a prescindir de Roca per l'elaboració de la llista electoral de Sant Feliu de Guíxols. 

Baixa de Laura Aiguaviva a CDC

La regidora de CDC, Laura Aiguaviva, va anunciar ahir al president de la secció local de Convergència Democràctica, Armat Sàbat, que es donava de baixa del partit després de 16 anys de militància i 12 com a regidora. Aiguaviva ha pres aquesta decisió per entrar a formar part de la llista electoral de Tots Per Sant Feliu (TSF) encapçalada per Carles Motas.