Lladó (ERC) proposa incrementar l'oferta educativa del Pous i Pagès a Figueres

La republicana espera així reduir l'abandonament escolar

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Figueres ha presentat les línies mestres del programa dins l’àmbit educatiu que comencen per “impulsar d’una vegada per totes per un pacte educatiu real, que impliqui tots els agents de la ciutat. Des dels tècnics municipals, passant pels equips docents i les AMPES”.

Pel que fa a propostes concretes, l’alcaldable d’ERC, Agnès Lladó, ha explicat que “impulsarem nous estudis de cicles formatius vinculats a les necessitats del territori i als interessos de l’alumnat. Una Formació Professional que s’impartirà a l’escola Pous i Pagès que, progressivament, transformarem amb un centre de noves oportunitats”.

“Hem de donar resposta a l’abandonament escolar, d’un 17% a Figueres, i una de les opcions passa per diversificar l’oferta de formació professional que dissenyarem i que, entre altres, inclourà estudis en logística o capacitació agrària. Hem d'oferir oportunitats a tots els joves figuerencs que necessiten entrar al mercat laboral però que han abandonat els estudis””, argumenta Lladó.

Aquesta mesura com altres que inclou el programa, estan consensuades amb els departaments d’Educació i Treball que veu amb bons ulls el projecte del centres de noves oportunitats.

En aquest sentit, des d’Esquerra es continua apostant per la construcció de l’escola Carme Guasch. “Al minut 1 del nou mandat, quan sigui alcaldessa, desbloquejarem la redacció del projecte constructiu que, encara no sabem per quina raó, segueix aturat. Utilitzarem els 325.000 euros reservats des de l’any 2017, una partida recordem que està reservada a proposta d’Esquerra Republicana”. L’impuls de grups de recerca, optimitzar l’estructura tècnica de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament o facilitar els desplaçaments de l’alumnat adequant horaris i recorreguts del bus urbà a les necessitats i els horaris escolars, són altres de les mesures que els republicans porten al programa.