El PSC vol pacificar més enllà del Barri Vell de Girona

Volen tancar al trànsit per plaça Catalunya fins a l’eix comercial del carrer Joan Maragall

El PSC de Girona considera que la ciutat necessita guanyar en espai per als vianants i que el centre es pacifiqui i es redueixi el trànsit rodat a un perímetre cada vegada més ampli on només hi puguin accedir amb cotxe els veïns. “Es tracta de fer un canvi a la pell de la plaça Catalunya perquè el centre peatonal enllaci amb la zona comercial del carrer Joan Maragall i la mobilitat d’aquesta zona sigui més amable, sostenible i accessible” ha explicat la seva candidata, Sílvia Paneque.

Per aquest motiu una de les grans propostes dels socialistes per al proper mandat és la creació d’un gran espai tancat al trànsit rodat al centre de la ciutat, més enllà del Barri Vell. Un projecte que, segons el PSC, s’articularia a partir d’importants reformes en el perímetre delimitat pel Barri Vell, la Devesa, el carrer Barcelona, Emili Grahit i el carrer del Carme que es convertiria en un espai central de trobada de tots els gironins i gironines i dels visitants. La idea és fer una zona amb espais enjardinats, parcs infantils, arbrat i carrils bici ben connectats.

“Fer un centre més gran i més amable, sobretot pels col·lectius amb més dificultats de mobilitat com la gent gran o els discapacitat, repercuteix en una millora de la salut de les persones i potenciarà el comerç de proximitat de la zona centre ampliada de la ciutat. Girona té un percentatge de gent gran molt important i hem de pensar en la mobilitat del futur” ha afegit Quim Bonaventura, membre de la llista socialista.

“Les reformes urbanístiques que proposem a l’entrada sud de la ciutat al carrer Barcelona, enllaçant amb la construcció de la nova plaça Espanya i el relligament amb plaça Marquès de Camps, l’eixamplament del centre de la ciutat o ela connexió de Girona Est amb el centre de la ciutat a través del carrer del Carme permetran abordar també, un altre dels grans problemes que la ciutat té pendent de resoldre: l’accessibilitat” ha afegit l’alcaldable socialista, Sílvia Paneque.