El PSC vol millorar el transport públic en bus a Girona i incrementar la tarifa social

Paneque vol incentivar l'ús dels autobusos a la ciutat

El PSC de Girona considera que “cal fer un estudi rigorós del funcionament, de les freqüències i recorreguts de les línies d’autobusos a la ciutat de Girona, que es van posar en funcionament fa dècades i s’haurien d’adaptar a la demanda i noves dinàmiques dels gironins i gironines”, segons indica l’alcaldable del PSC, Sílvia Paneque. “Volem un model de transport públic accessible a tothom i apostar per l’augment de la tarifació social basada en la capacitat econòmica de les persones i famílies més vulnerables per garantir-ne l’accés” ha explicat Paneque.

A través d’aquest estudi, els socialistes volen tenir una diagnosi acurada de l’estat actual i de les mancances del transport d’autobusos urbans públic i revertir alguns dels problemes o demandes que hi ha sobre l’actual model. Paneque considera molt necessari renovar la flota d’autobusos, i fer-ho amb vehicles 100% no contaminants, ja que la mitjana d’antiguitat supera els 12 anys i això comporta dificultats tant per els usuaris com per als treballadors.

L’alcaldable socialista, també ha explicat que “volem recuperar les línies que ara estan en mans d’empreses privades i tornar-les a gestionar públicament per oferir un servei més eficient i que no comporti cap molèstia per l’usuari a final. Calen millores de conjunt i també incrementar freqüències horàries, sobretot el cap de setmana, que queden molt reduïdes en alguns barris de la ciutat” ha remarcat la regidora socialista.

La candidata del PSC a Girona considera que cal col·locar màquines expenedores de bitllets i recarregadors de targetes a les parades per estalviar temps i agilitzar també més pàrquings a les entrades de la ciutat amb una tarifa especial combinada i econòmicament atractiva d’aparcament i bus per incentivar l’ús del transport públic. També creu que són necessaris més carrils bus, una combinació entre el carril bici i el carril bus i busos llançadora des de totes les entrades de la ciutat cap al centre.